Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
9°C
JUTRI
22°C
8°C
Oceni objavo

Ureditev prostora bivše šole v Borjani in Burjanski sejm

V Krajevni skupnosti Borjana Podbela potekajo intenzivne priprave na jutrišnji dogodek "Burjanski sejm", ki bo potekal na parceli, kjer je do nedavnega stala šola Borjana.

Šole ni več in prostor nad glavno cesto, ki pelje proti Breginju, Krajevna skupnost Borjana - Podbela skupaj z Občino Kobarid že ureja za izvedbo prve prireditve, ki se bo odvijala ta konec tedna.

Ekipa režijskega obrata Občine Kobarid je uredila odvodnjavanje in obnovila zid, ki je stal za bivšo Borjansko šolo; Krajevna skupnost pa je uredila tamponiranje prostora ter skupaj z domačini že pripravila prireditveni prostor. 

V četrtek, 4. avgusta 2016, si je župan Občine Kobarid Robert Kavčič ogledal stanje na terenu in bil nad urejenim prostorom ter opravljenim delom vseh delavcev v Borjani navdušen. 

Na prireditvi Burjanski sejm v vasi Borjana, ki se bo začel v soboto ob 18. uri, bodo domačini obudili njihove običaje,  ki so skozi čas zamrli oziroma so danes pozabljeni. Program se bo začel z odprtjem razstave v prostorih Bara Pr' Kuzmu, kjer bodo predstavljeni tipični stari predmeti vasi Borjana. Na ogled bo tudi razstava slik  iz različnih obdobij vasi. 
Program bo popestrila folklorna skupina Razor in ansambel Blisk. 


 

Oglejte si tudi