Logo MojaObčina.si

Kobarid

DANES
5°C
-6°C
JUTRI
7°C
0°C
Deli
3775

Prehodno obdobje za vpis v Register nastanitvenih obratov se izteka

Ponudniki nastanitev (vpisani v Poslovni register Slovenije) morate obstoječe nastanitvene obrate vpisati v Register nastanitvenih obratov (RNO) najkasneje do 28.2.2018, prek spletne aplikacije na portalu AJPES (s kvalificiranim digitalnim potrdilom) ali osebno na izpostavah AJPES (kvalificirano digitalno potrdilo ni potrebno). 

Vpis nastanitvenega obrata v RNO je pogoj za poročanje podatkov o gostih in prenočitvah v spletno aplikacijo eTurizem oziroma spletni servis (vsi tisti, ki recepcijskega programa nimate, lahko uporabljate brezplačno aplikacijo »snapguest«, ki z optično prepoznavo dokumentov podatke avtomatsko pošilja v eTurizem).

Po novem se podatki poročajo samo prek portala AJPES in ne več ločeno Policiji, Statističnemu uradu Republike Slovenije in občinam (TIC-em).

Aplikacija »eGost« bo na spletni strani Policije s 1. 3. 2018 prenehala delovati, kar pomeni, da bo od tega dne dalje možno posredovanje podatkov (prijava gostov) samo prek portala AJPES v aplikaciji eTurizem.

Vpis v register je mogoč prek spletne aplikacije. Rok za vpis poteče čez 12 dni, to je 28.2.2018.

Vse predstavitve, razlage in navodila so na voljo na našem portalu www.dolina-soce.com, z veseljem vam bomo pomagali z informacijami tudi v naših TIC-ih.

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!