Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
9°C
JUTRI
22°C
8°C
Oceni objavo

Poostren nadzor policistov PU Nova Gorica na cestah v Zgornjem Posočju in na Keltiki

Policisti Policijske uprave Nova Gorica so ob pričetku poletne turistične sezone  napovedali,  da bodo na cestah v Zgornjem Posočju večkrat poostrili nadzor  cestnega  prometa. Tako so ob nedeljah v preteklih treh vikendih na cestah  v  Zgornjem  Posočju,  med  Tolminom  in Bovcem ter na Keltiki, med Mostom  na  Soči  in  Želinom,  izvajali  poostren nadzor cestnega prometa.

Prioriteta  nadzora  so  bile  ugotavljanje  kršitev prekoračitev hitrosti, nepravilnih  prehitevanj, njihova  pozornost  pa  je bila usmerjena tudi v ostale  kršitve  voznikov motornih koles, saj so prav ti vozniki v poletnih mesecih najpogostejši kršitelji na navedenih relacijah. Zadnjo nedeljo so v poostrenem   nadzoru   kršitelje   ugotavljali tudI z opazovanjem iz helikopterja,  posadka pa je kršitve sporočala policijskim patruljam na cestah.

 

V vseh treh nedeljah  skupaj so policisti ugotovili skupno 84 kršitev. Zaradi prekoračitev hitrosti v naseljih so ukrepali zoper 67 voznikov, od tega 15 voznikov motornih  koles. Prav tako so ukrepali zoper 9 voznikov motornih koles,  ki so objestno prehitevali preko neprekinjene sredinske črte. Policisti  so ukrepali tudi zoper 17 kršiteljev, ki niso uporabljali varnostnega pasu in opozorili 5 voznikov zaradi lažjih kršitev.

 

Policisti  so  ugotavljali  vožnjo  pod  vplivom  alkohola In 24 voznikom odredili preizkus alkoholiziranosti  z  alkotestom, 2 voznikoma motornih koles  so  zaradi  vožnje  pod  vplivom alkohola izrekli prepoved nadaljnje vožnje in izvedli prekrškovni postopek. Prav tako so enemu vozniku osebnega avtomobila izvedli t.i. hitri test zaradi suma vožnje pod vplivom mamil, ki je bil pozitiven. Ker je omenjeni voznik v nadaljevanju postopka strokovni pregled odklonil, so mu policisti prepovedali nadaljnjo vožnjo.

 

Zgoraj  navedeni  podatki  žal  kažejo  na pogoste kršitve cestno prometnih predpisov na  cestah v Zgornjem Posočju, zato policisti vse udeležence v cestnem prometu pozivajo k defenzivni vožnji. Posebej velja izpostaviti dejstvo, da večina voznikov motornih koles sicer korektno prilagaja vožnjo razmeram na cestah, žal pa se  pojavljajo posamezniki, občasno pa tudi skupine motoristov, ki cesto zamenjajo za dirkalni poligon in mečejo slabo luč na vse ostale udeležence, saj z objestno vožnjo in neupoštevanjem hitrostnih  omejitev ne ogrožajo  le sebe, ampak tudi ostale udeležence v cestnem  prometu. Hkrati pa na teh območjih s prekoračitvami hitrosti

povzročajo tudi prekomeren hrup, ki je zagotovo moteč predvsem za prebivalce ob cesti.

 

Policisti PU Nova Gorica bodo poostrene nadzore tekom vikendov, ko je gostota cestnega prometa na teh območjih največja, nadaljevali vse vikende v poletni sezoni, po potrebi pa tudi v prihajajočem mesecu septembru.

Dean Božnik

Predstavnik za odnose z javnostmi

Policijska uprava Nova Gorica

 

Oglejte si tudi