Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
6°C
JUTRI
16°C
4°C
Oceni objavo

Očistimo Kobariško 2014 – prostovoljci znova združeno v boj proti odpadkom

Tudi letos bomo v občini Kobarid po zgledu vsakoletnih akcij pripravili prostovoljno čistilno akcijo Očistimo Kobariško 2014. Namen akcije ni samo čiščenje okolice, ampak tudi ozaveščanje o ravnanju z odpadki. Prostovoljci bodo čistili okolico svojega kraja. Sodelovanje so že potrdili Osnovne šola, Komunala in nekatera lokalna društva.

Akcija bo potekala 5. aprila 2014 od 9. do 14. ure, v primeru slabega vremena pa bo prestavljena na 12. april. Pridružite se tudi vi – SKUPAJ zmoremo več!

 

V organizacijah, ki se tudi v Posočju že več let  trudijo s pripravo in izvedbo lokalnih čistilnih akcij, vedno znova ugotavljajo, da kljub velikemu številu čistilnih akcij v spomladanskem času, te ne dosežejo svojega namena. Letos v akciji Očistimo Kobariško 2014 divjih odlagališč ne bodo čistili, ampak se bodo osredotočili predvsem na razpršene komunalne odpadke po posameznih krajh, na sprehajalne poti in bregove rek. Odpadke v vodotokih bodo pobirali za to usposobljeni prostovoljci – kajakaši, raftarji, ribiči in potapljači.

 

Vsi udeleženci bodo dobili tudi vrečke za ločeno zbiranje odpadkov, rokavice pa vsak prinese s seboj. Organizatorji svetujejo močnejše rokavice iz tekstila, ojačanega z gumo oziroma nitrilom, ali usnjene rokavice, za varnost pa bo vsakdo moral poskrbeti sam.

 

Vabljeni torej, da se nam pridružite, saj resnično delamo in želimo, da bodo naši kraji in smaragdna reka čisti!

 

Dodatne informacije za medije in prostovoljce:

 

OBČINA KOBARID

Janko Volarič

T: 041 728 613

E: janko.volaric@ocistimo.si

www.kobarid.si

 

Oglejte si tudi