Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
3°C
JUTRI
17°C
2°C
Oceni objavo

Najboljši v kategoriji literarnih izdelkov

Učenci 9. razreda smo v okviru pouka slovenščine pod mentorstvom učiteljice Nataše Špolad Manfreda  združili obravnavanje sodobne oziroma konstruktivistične poezije  s pogovorom o vojni, svobodi, miru, medsebojnem razumevanju … Kot rezultat tega so nastale zelo sodobne in posebne pesmi, ki smo jih poslali na natečaj ''Združeni v miru'',  ki ga je razpisala Informacijska pisarna Evropskega parlamenta v Sloveniji.

 

Na naše presenečenje smo med več kot 60 sodelujočimi šolami prejeli najvišjo oceno v kategoriji literarnih izdelkov, zato smo  štirje učenci skupaj z  mentorico v petek,  8. 5. 2015,  odšli na slavnostno podelitev v Ljubljano. Priznanje in nagrado nam je podelila evropska poslanka gospa  Patricija Šulin. Za nagrado pa smo vabljeni na ekskurzijo v Ljubljano, kjer se bomo z ladjico popeljali po Ljubljanici, si ogledali hišo EU in državni zbor.

 

Na svoj dosežek smo zelo ponosni, nekaj od naših izdelkov pa si lahko ogledate tudi v tematski številki šolskega časopisa Slavčkov odmev, ki je izšel ob 100-letnici konca prve svetovne vojne.

 

Zapisali učenci 9. razreda OŠ Kobarid:

Nina Koren, Dženan Ćebić, Hana Ivančič, Ana Svetičič                                                                                                      

Oglejte si tudi