Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
6°C
JUTRI
18°C
2°C
Oceni objavo

Nagrada 23. natečaja Trofeo Trieste 2015 v roke Silvu Jelinčiču

Kraljestvo medveda, zmagovalni 9-minutni film 23. natečaja Trofeo Trieste 2015, je posnel domačin Silvo Jelinčič - Pančo. Čestitke!
Konec leta 2015 se je v Trstu odvijal 23. mednarodni filmski in video natečaj pod imenom Trofeo Trieste 2015. Natečaj je namenjen amaterskim avtorjem za dela, ki obravnavajo teme vezane na zemljepisne kraje v Furlaniji Julijski krajini, na Tridentinskem – Južnem Tirolskem, v Venetu, Avstriji, Sloveniji in na Hrvaškem. Natečaja se je udeležilo 22 avtorjev, kar pet iz Slovenije.

Absolutni zmagovalec 23. natečaja Trofeo Trieste 2015 je postal Silvo Jelinčič – Pančo iz Kobarida. Na natečaju je sodeloval z 9 - minutnim filmom Kraljestvo medveda, ki prikazuje življenje medvedje družine. Snemalne kadre je snemal več let na območju Bloške police, Kočevske Reke in Stolu.
Poleg glavne nagrade Trofeo Trieste, ki ga podeljuje strokovna komisija, je Silvo prejel tudi nagrado občinstva.

Silvo Jelinčič - Pančo je za svoje filme o naravi in živalih prejel vrsto priznaj in nagrad doma in v tujini. Njegovi filmi se vrtijo širom po Evropi, saj nazorno prikazuje življenje živali v alpskem prostoru. Na festivalu nekomercionalnega filma v Mariboru, je leta 2011 osvojil kar tri nagrade. Mednarodna žirija mu je za film Skriti svet narave podelila priznanje za najboljši dokumentarni film. Prejel je posebno pohvalo žirije za naravoslovni film. V kategoriji slovenskih filmov pa je osvojil prvo mesto. V Trstu je leta 2010 prejel posebno nagrado na Mednarodnem festivalu naravoslovnih filmov za film Poslednji boj, v katerem pripoveduje o preživetju divjega petelina. Konec leta 2012 je prejel na Češkem za film Skriti svet narave visoko priznanje. Lovska zveza Slovenije mu je v letu 2012 podelila Plaketo za lovsko kulturo II. stopnje. Njegove posnetke vidimo v televizijski oddaji Zelena bratovščina, hranijo pa jih tudi v Lovskem muzeju v Bistri pri Vrhniki.

Za dosežke na področju fotografije in snemanja dokumentarnih filmov na temo divjadi in narave je leta 2013 prejel tudi priznanje Občine Kobarid.

Silvu Jelinčiču iskreno čestitamo za vse dosežke in mu želimo še veliko ustvarjalih let ter veselja do dela!

Nagrajeni film Kraljestvo medveda si lahko ogledate na spodnji povezavi.



Foto: arhiv Vojko Hobič


Oglejte si tudi