Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
6°C
JUTRI
18°C
2°C
Oceni objavo

Moto točka Kobarid 2015

V nedeljo, 7. junija 2015, je v Kobaridu  potekala preventivna prireditev za voznike enoslednih motornih vozill. Organiziral jo je Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Občine Kobarid v sodelovanju s Policijsko upravo Nova Gorica in drugimi sodelujočimi soorganizatorji (člani PGD Kobarid, Moto klubom OK Riders, AMD Nova Gorica, Rdečim križem OZ Tolmin, eno od avtošol iz Nove Gorice, predstavniki večje slovenske zavarovalnice in lokalnimi turističnimi ponudniki). 

 

Cilj omenjene preventivne akcije je predvsem ozaveščanje voznikov in drugih udeležencev v prometu o problematiki vožnje z motornimi kolesi in seznanjanje s posledicami prometnih nesreč, v katerih so udeleženi motoristi, ki so v cestnem prometu manj vidni in posebej ogroženi.

 

Že v preteklih letih so bile tovrstne preventivne prireditve pod skupnim imenom »moto točke« na območju Policijske uprave Nova Gorica organizirane na cestnih relacijah, kjer so v času motoristične sezone v cestnem prometu udeleženih največje število motoristov in se zato posledično na njih zgodi tudi največje število prometnih nesreč. Tudi datum preventivne prireditve v tem času ni naključen, saj je v tem obdobju na t. i. Soški cesti in Keltiki veliko domačih in tujih motoristov. Pri prekoračitvah hitrosti glede na prejšnja leta izstopajo predvsem domači motoristi, ki dobro poznajo odseke cest in si zato pogosto privoščijo hitrejšo vožnjo, kot je dovoljena. Tuje motoriste pa pogosto pesti utrujenost in s tem povezana nezbranost pri vožnji, nepoznavanje cest v Zgornjem Posočju in druge okoliščine, ki vplivajo na varno vožnjo.

 

Na nedeljski "moto točki" so soorganizatorji obiskovalcem omogočili, da so se na posebnem poligonu preizkusili v spretnostni vožnji, preizkusili simulator vožnje z motornim kolesom, omogočen jim je bil prikaz uporabe defibrilatorja, seznanili so se z uporabo opreme za reševanje ob prometnih nesrečah, o zavarovalnih pogojih za motorna kolesa, si ogledali motoristično opremo različnih proizvajalcev in starodobna motorna vozila. ..

 

Policisti PU Nova Gorica so na posebej pripravljenem in označenem mestu v Kobaridu slovenske in tuje voznike motornih koles ter druge obiskovalce seznanjali s postopki policije v cestnem prometu, delili preventivno gradivo in pokazali različno opremo, ki jo policisti uporabljajo pri nadzoru cestnega prometa (laserski merilnik hitrosti, alkotest itd.).  

 

Preventivni prireditvi v Kobaridu bo letos poleti sledila še ena tovrstna preventivna aktivnost (»moto točka«) za večjo varnost voznikov motornih vozil, in sicer bo potekala v soboto, 12. september 2015, od 9. ure (v središču Loga) v Trenti.  

 

Povzeto po informaciji za javnost 

PU Nova Gorica

 

Foto: arhiv Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Občine Kobarid

Oglejte si tudi