Logo MojaObčina.si

Kobarid

JUTRI
16°C
13°C
TOR.
16°C
12°C
Deli
4076

Ministrica za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti obiskala Kobarid

V torek, 17. aprila, se je na obisku v Posočju mudila ministrica za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti dr. Anja Kopač Mrak. V dopoldanskem času si je ogledala prostore Varstveno delavnega centra v Tolminu in se sestala z direktoricami socialnih zavodov ter sprejema pri županu Občine Kobarid Robertu Kavčiču.

Župan je ministrici predstavil probleme in pobude občank in občanov ter skupaj z njo iskal možnosti umestitve pravih vsebin v prostore bivše policijske postaje v Kobaridu. V nadaljevanju delovnega obiska se je ministrica omenjene prostore tudi ogledala.

Ob 14. uri se je v Domu Andreja Manfrede začela javna tribuna z naslovom Kako bomo reševali problematiko starejših, socialno ogroženih in hendikepiranih v Posočju?, na kateri so poleg ministrice dr. Anje Kopač Mrak spregovorile tudi mag. Kristina Šturm Leban, direktorica CSD Tolmin, dr. Sandra Medveš Berginc, direktorica VDC Tolmin in Ines Krajnik, direktorica Doma upokojencev Podbrdo. Predstavile so delo institucije, ki jo vodijo ter pobude, ki so jih v dopoldanskem času že predale ministrici.

Dejstvo je, da se tudi v Posočju srečujemo s podobnimi problemi kot v vsej Sloveniji, je pa njihovo reševanje težje

zaradi razpršenosti prebivalstva, slabše demografske slike in nižje kupne moči. Ministrica je zagotovila, da bodo te specifike upoštevane pri iskanju rešitev v smeri mobilnih enot - terenskih pisarn Centra za socialno delo, ki bodo svoja vrata odprla tako v Bovcu kot v Kobaridu ter drugih rešitev v smeri uresničevanja temeljnega gesla - Na teren, bližje ljudem.

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi