Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
8°C
NED.
22°C
8°C
Oceni objavo

Copatki za porodnišnico

Članice kluba Nitke so Šempetrski porodnišnici predale copatke za novorojenčke.
Članice in simpatizerke kluba ročnih del "Nitke"  smo se v letošnji sezoni, ki traja od jeseni preko zime, do prvega pomladanskega dne, preizkusile v dobrodelnem izzivu, ki smo ga naslovile "Copatki za porodnišnico". Presenečene nad odzivom 16 kolegic in še nekaj članic, ki so se nam pridružile "na daljavo" smo ugotovile, da je nastalo blizu 80 copatkov. Nekatere so prvič spletle svoj prvi par copatkov za dojenčka in se z veseljem preizkusile še v drugih modelih in postopkih naših velikih mojstric. Izurile smo se v dodajanju in snemanju petelj, obnovile vse glavne finte in vrste pletilskega modeliranja.
V veliko košaro copatkov niso položeni le pleteni, ampak tudi simpatični kvačkani izdelki naše članice, ki je za svoje copatke uporabila svojo najljubšo tehniko.

Copatke smo konec aprila z veseljem predale porodnišnici, kjer so bili  darila veseli in navdušeni nad našim projektom. Naključno smo ugotovile, da prav letos praznujejo okroglo t.j. 50. obletnico Porodnišnice Šempeter, zato se je naše dobrodelno darilo simpatično poklopilo v njihovo praznovanje rojstnega dne.

Nad našim projektom so bili navdušeni tudi v Knjižnici Kobarid, kjer naše dobrodelne razstave vedno radi gostijo.

Poleg omenjenega projekta, stalno ustvarjamo za svetovno dobrodelno akcijo
Knit - A- Aquare  -  Spleti kvadratek. Za afriške otroke poleg kvadratov pletemo in kvačkamo še spalne vreče, kape in otroške igrače.
V zimskih dneh pred prazniki, smo na veliko pletle kape in zimske nogavice.  Večkrat je naš petek šiviljsko obarvan, ko si ljubiteljice šivanja izmenjamo izkušnje in druga drugi predstavimo razne šiviljske trike.


Zahvaljujemo se Osnovni šoli Kobarid, ki nam prijazno nudi učilnico za naša petkova druženja, čeprav letos v naši družbi žal ni bilo osnovnošolk. Zahvala gre tudi vsem donatorjem ostankov voln, ki jo za projekt "afriški kvadrati"  rade volje  sprejmemo.

Zapisala:
Marjeta F. Uršič

Oglejte si tudi