Logo MojaObčina.si

Kobarid

JUTRI
7°C
-1°C
PON.
7°C
-1°C
Deli
763

V Ladrah in Smasteh praznovali zavetnika svetega Lovrenca

Tudi letos smo se v Ladrah in Smasteh spomnili dobrotnika svetega Lovrenca, diakona papeža, Siksta II., ki je bil upravitelj cerkvenega premoženja in skrbel za revne ljudi. Takratni cesar Valerijan (253-260) je od Lovrenca zahteval zaklade cerkve. Le-ta je cerkveno premoženje razdelil med uboge in pred cesarja pripeljal reveže in siromake. Po ukazu cesarja je moral umreti mučeniške smrti. To se je zgodilo 10. avgusta 258 leta, zato se ga spomnimo vsako leto.

 

Že ob pol devetih zjutraj je prišlo k svetemu Lovrencu k sveti maši veliko ljudi. Med njimi tudi domačini, ki so se že pred leti odselili iz teh krajev po svetu. Po opravljenem obredu, ki ga je daroval gospod župnik Slavko Hrast, so pridne gospodinje iz obeh vasi  pripravile narezke, domače pecivo in hladno pijačo. Tu so se obiskovalci zadržali v prijetnem pogovoru.

Popoldne se je na novem igrišču pred družbenim objektom v Ladrah odvijal nogomet. Ekipa „starejših poročenih“ (na sliki), se ni dala in z minimalno razliko premagala ekipo „mlajših“.

Zdenka Brešan

 

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!
Digitalni marketing v Slovenij