Logo MojaObčina.si

Kobarid

JUTRI
6°C
0°C
SRE.
2°C
1°C
Deli
4172

27. junij - dan slovenske policije

V petek, 24. junija 2016, je v mestni hiši v Novi Gorici potekala osrednja slovesnost Policijske uprave Nova Gorica ob Dnevu slovenske policije - 27. juniju.

Tudi letos so se poleg policistov, kriminalistov in drugih delavcev novogoriške policijske uprave slovesnosti udeležili tudi predstavniki različnih državnih institucij, lokalnih skupnosti in številni drugi udeleženci, med njimi tudi predstavniki italijanskih varnostnih organov. Slovenski policisti so si svoj praznik izbrali v spomin na prepričljivo vlogo v osamosvojitveni vojni leta 1991, ko so skupaj s slovenskim narodom odločno varovali mlado državo. Dan policije je praznik, ko se policija in vsa slovenska javnost spominjata osamosvojitvene vojne, ki je z velikimi črkami zapisana v zgodovini slovenskega naroda. Sicer pa je varen tisto, kar želi vsem slovenskim državljanom zagotoviti policija s svojim strokovnim, učinkovitim in profesionalnim delom. Pri tem pa vedno znova dokazuje, da jo vodijo zakonitost, spoštovanje človekovih pravic in svoboščin, znanje in pravičnost, kar ji nenazadnje priznavajo tudi policije drugih evropskih držav.

 

Slavnostni govornik na osrednji slovesnosti novogoriške policijske uprave je bil Fabjan Kontestabile, ki je prejemnikom skupaj s pomočnikom direktorja Uprave kriminalistične policije Generalne policijske uprave mag. Boštjanom Lindavom podelil priznanja policije.  Pozdravne besede udeležencem slovesnosti je namenil tudi župan Mestne občine Nova Gorica Matej Arčon.

 

Na slovesni prireditvi so bila za širjenje varnostne kulture, za zasluge in prispevek k razvijanju in krepitvi varnosti, za pomoč policiji ali za sodelovanje in pomoč v posameznih varnostnih akcijah podeljena naslednja priznanja policije: zlati ščit policije, srebrni ščit policije in bronasti ščit policije ter priznanje policije za dolgoletno delo.

 

Priznanje zlati ščit policije je na današnji proslavi prejel Borut Fortin, srebrni ščit policije pa bodo prejeli naslednji delavci policije: Joško Mlečnik, Silvan Grudina, Boris Zorko in Drago Obid. Prejemniki bronastega ščita policije pa so bili: Aleš Čibej, Andrej Cotič, Andrej Rožič, Milan Praček, Stanislava Pance, Robert Kavčič, Boštjan Herega, Aleksander Gregorič, Jure Kenda, Damjan Manfreda, Tomaž Bašin, Peter Marušič, Terezija Erjavec, Simon Rosič, Janez Pivec, Darko Ivančič, Robert Horvat in Valentina Krojs.

 

Medaljo policije za hrabrost sta že prejela policista Policijske postaje Tolmin Gregor Plajnšek in Jaka Obid, medaljo za požrtvovalnost pa je prejel Adrijano Jeseničnik s Postaje prometne policije Nova Gorica. Omenjena priznanja so jim bila podeljena na slovesnosti v prostorih Policijske akademije v Tacnu 20. junija 2016, kjer sta generalni direktor policije Marjan Fank in ministrica za notranje zadeve Vesna Györkös Žnidar (http://www.policija.si/index.php/novinarsko-sredie/index.php?option=com_content&view=article&id=84667) sprejela policiste in občane ter jim podelila medalje policije za požrtvovalnost in hrabrost. Med prejemniki medalje policije za požrtvovalnost je bil tudi občan Suad Idrizoski.

 

Na slovesnem dogodku sta direktor novogoriške policijske uprave in pomočnik direktorja Uprave kriminalistične policije GPU policistom in drugim delavcem Policije podelila tudi priznanje policije za dolgoletno delo v policiji, ki so ga prejemniki prejeli na podlagi Pravilnika o priznanjih policije za 10, 20 in 30 let dela v policiji. Na koncu se je direktor PU Nova Gorica vsem sodelavkam in sodelavcem zahvalil za uspešno delo, prav tako pa je vsem prejemnikom letošnjih priznanj čestital v zahvalo za njihov trud in prispevek k krepitvi in razvijanju varnosti, kakor tudi prejemnikom priznanja za dolgoletno delo v policiji za uspešno delo. Vsem zbranim pa je v imenu policijske uprave čestital tudi ob prihajajočem dnevu državnosti.

 

Za kulturni program na osrednji slovesnosti PU Nova Gorica ob dnevu slovenske policije so poskrbeli člani oz. kvintet Policijskega orkestra, po podelitvi priznanj policije je sledilo družabno srečanje v avli novogoriške mestne hiše.

Proslave Policijske uprave Nova Gorica ob Dnevu slovenske policije se je udeležil tudi kobariški župan Robert Kavčič.

Več o dnevu slovenske polciije si lahko preberete na spodnji povezavi:
http://www.policija.si/index.php/o-policiji/202-dan-policije-27-junij-

Izjava za javnost, PU Nova Gorica 
Foto: PU Nova Goriva 

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!
Digitalni marketing v Slovenij