Logo MojaObčina.si

Kobarid

DANES
16°C
-3°C
JUTRI
15°C
-2°C
2986

Prednovoletno srečanje krajanov v Ladrah

V soboto 17. decembra 2016, se je v družbenem objektu v Ladrah odvijalo prednovoletno srečanje krajanov vasi Ladra, Smast, Libušnje.

Prireditev je tudi letos organizirala domačinka, svetnica Občine Kobarid Zdenka Brešan, ki je k sodelovanju v kulturnem programu, povabila otroke in Ladri in Smasti. Skupaj so pripravili tudi igrico o divjih babah, ki so včasih živele na Belem plesu nad Ladrami. Zgodbica o divjih babah je zapisana tudi v knjižici Ladra, ki so jo predstavili na prireditvi. Nastala je v okviru študijskega krožka Posoškega razvojnega centra Tolmin z naslovom Hišna imena. V njej je poleg hišnih imen predstavljena zgodovina vasi, okoljske zanimivosti, vaški običaji in legende. V študijskem krožku je sodelovalo sedem domačinov.

Najstarejša udeleženca sta bila Koren Izidor, po domače Dori Boštjanu in Jože Bajt, po domače Logar. Poleg njiju so aktivno delale še Melita Fon - Gruntarjeva, Ana Koren-Drhoucava, Anka Ivančič, rojena pri Konavcu in Zdenka Brešan, rojena pri Blašču. Animatorka je bila Jana Skočir-Muzava. Na prednovoletnem srečanju so domačinom knjižico o Ladrah, poklonili kot novoletno darilo.


Besedilo in foto: Z. Brešan

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!