Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
8°C
SOB.
22°C
8°C
Oceni objavo

Tramvaj v podobi Kobariškega muzeja v Milanu

V sredo, 27. maja 2015, je predstavništvo Slovenske Turistične Organizacije v Milanu popeljalo 50 predstavnikov sedme sile iz Milana in drugih krajev v Lombardiji na prav posebno potovanje po centru gospodarske prestolnice Italije.

 

Tramvaj, v ta namen zunaj in znotraj preurejen v spominsko sobo Kobariškega muzeja, je vse prisotne prestavil v čas izpred stotih let, v začetek bojev na reki Soči. Čustveno doživetje je podkrepil nastop baletnega para iz Torina in glasbenega tria Tori Story & Marnit, ki so brali dnevniške spomine vojakov. Tramvaj bo po centru Milana vozil še do sredine junija.

 

Potovanju v zgodovino so se pridružili predstavniki Kobariškega muzeja, fundacije Poti miru,  LTO Bovec, LTO Sotočje, TIC  Nova Gorica in Pokrajine Gorica, ki so novinarjem predstavili dogodke na soški fronti, Pot miru ter drugo ponudbo, ki se jo lahko doživi in spozna v teh krajih. Ekipa Oštarije Žogica in Vinarstva Ščurek pa je poskrbela, da so novinarji okusili tudi lokalne dobrote, saj so po vožnji s tramvajem postregli s stoletnimi sendviči, čompami s skuto, višnjami in briškim vinom.

 

Del ekipe je  obiskal tudi EXPO, saj se je v drugi polovici maja uspešno predstavila Severno Primorska regije, pod imenom Smaragdna dežela.

 

Maša Klavora

Fundacija Poti miru 

Oglejte si tudi