Oceni objavo

Mesec marec - mesec praznovanj

Županja Občine Kobarid Darja Hauptman se je v začetku letošnjega leta srečala z društvi in z ljudmi, ki sooblikujejo in bogatijo življenje v občini.

 

Praznovanje dneva žena je bilo kot nalašč za srečanje z damami na vodstvenih / odgovornih delovnih mestih. Namen srečanja je bil,  da se ženske na pomembnih delovnih mestih spoznajo in izmenjajo svoje izkušnje. Županja je v svojem pozdravnem nagovoru poudarila pomen žensk v zasebnem in poslovnem svetu. Dame so srečanje pozitivno sprejele in izrazile navdušenje nad tovrstno izmenjavo izkušenj, zato se bodo v prihodnje še srečevale. 

 

Praznovale niso le ženske, temveč tudi društva, ki so v letu 2013 praznovala okrogel jubilej. 140- let kobariški gasilci, 30- let  KD MePZ Drežnica, 20- let  TD Drežnica in 20- let  TD Nadiža-Podbela.  Ob njihovem jubileju jih je sprejela  županja Občine Kobarid Darja Hauptman, ki se je vsem članom društev zahvalila za ves trud, čas, energijo, požrtvovalnost in dobro voljo ter jim v spomin na  jubilej podarila kipec našega slavčka, pesnika Simona Gregorčiča. 

 

V mesecu praznovanj pa ne moremo mimo zborovodkinje Vere Clemente Kojić, ki je 15 let vodila Vokalno skupino Breginj in v letu 2013 prejela srebrno plaketo Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti za življenjsko delo na področju vokalne glasbe. Nagrajenki se ji za ves trud in delo zahvalila županja Darja Hauptman, ki ji je skupaj s pevkami pripravila prisrčen sprejem.

Oglejte si tudi