Logo MojaObčina.si
JUTRI
16°C
1°C
SOB.
18°C
6°C
Oceni objavo

Korito v Zaročišču

V soboto, 26. septembra, se je množica domačinov in mimoidočih pohodnikov odzvala povabilu Turističenga društva Kobarid, ki je skupaj z Občino Kobarid in domačinom Vojkom Hobičem uradno otvorila novo korito v Zaročišču.

Vojko Hobič, ki ljubiteljsko obnavlja korita po občini, je z zadovoljnim nasmehom na obrazu pozdravil vse, ki so si na sobotni popoldan vzeli čas in se udeležili uradne otvoritve novega korita v Zaročišču. Zahvalil se je vsem, ki so pripomogli k temu, da je korito lahko uspešno dokončal. Danes korito služi vsem pohodnikom, ki se na poti k slapu Kozjak ustavijo in osvežijo. "Tako kot smo se nekoč" so povedali domačini, ki se radi spominjajo starega korita, ki je stal v neposredni bližini novega.

"Tretje po vrsti in čaka me že četrto, tokrat v vasi Sedlo" je ponosen povedal Hobič in občinstvu prebral pesem o koritu, ki jo je napisal posebej za otvoritveni dogodek. Kulturni program je obogatil mladi glasbenik iz Drežniškega, ob živahnih zvokih harmonike pa so pohodniki tudi zaplesali. 

Obiskovalce je pozdravila predsednica Turističnega društva Kobarid Lidija Koren in župan Občine Kobarid Robert Kavčič, ki obnovo korit na Kobariškem podpira. Ob tej priložnosti se je zahvalil Vojku Hobiču in celotni njegovi ekipi za ves trud in čas, ki so ga vložili v ta projekt ter Lidiji Koren, da je prepoznala in podprla Vojkovo idejo.


S prerezom traku sta korito uradno otvorila predsednica TD Kobarid in kobariški župan, ki sta z osvežujočo vodo tudi nazdravila. Korito je ob tej priložnosti blagoslovil tudi župnik Silvo Leban.

Prilagamo nekaj foto utrinkov iz otvoritvenega dogodka.

Foto: Nataša Hvala Ivančič





Oglejte si tudi