Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
7°C
JUTRI
15°C
6°C
Oceni objavo

Kobariška osnovna šola letos praznuje

V začetku aprila je Osnovna šola Simona Gregorčiča Kobarid s prireditvijo To smo mi slovesno obeležila 50. obletnico delovanja.
Šola je svoja vrata prvič odprla 14. septembra 1968 in je bila, po besedah takratnega ravnatelja Ivana Rutarja, zgrajena v rekordnih enajstih mesecih in brez napak. Bila je najsodobnejša šola daleč naokoli, zato so bili učitelji, učenci in krajani nanjo upravičeno ponosni. Petnajst let kasneje je bila ob šoli zgrajena telovadnica, ki še danes služi za izvedbo obveznega šolskega programa in drugih popoldanskih dejavnosti.


Osrednja prireditev je potekala v četrtek, 5. aprila 2018, v večnamenskem prostoru šole. Uvodoma je zbrane pozdravila in nagovorila ravnateljica OŠ Kobarid Melita Jakelj, ki je poudarila, da so znanje, modrost, spoštovanje, strpnost, sočutje in razumevanje vrednote, ki so bile prisotne v preteklosti in želijo si, da ostanejo tudi vrednote prihodnosti. 

Župan Občine Kobarid Robert Kavčič je ob okroglem jubileju iskreno čestital vsem, ki so krojili uspehe kobariške šole in zaželel, da se v tej šoli mladi naučijo še veliko novega in koristnega za življenje. Župan je povzel investicije, ki jih je Občina Kobarid realizirala v zadnjih desetih letih in poudaril, da si občina skupaj z vodstvom šole prizadeva, da otrokom v domačem kraju omogoči kakovostno izobraževanje, kulturno in športno udejstvovanje, vključevanje v razne projekte, sodelovanje s krajem in prijetno delovno okolje.

»Zavedamo se, da se vlaganje v mlade obrestuje na vseh področjih življenja in dela, zato se trudimo, da mladim damo priložnost, da izkoristijo svoje potenciale ter razvijajo svoje sposobnosti, saj bodo prav oni nekoč sooblikovali prihodnost kraja, občine in države. Šola pa ni pomembna le za otroke, ki jo obiskujejo temveč predstavlja dodano vrednost samemu kraju. Sodelovanje lokalne skupnosti in šole obrodi tudi trajne sledi - ena vidnejših je lično urejen podhod v neposredni bližini šole, ki bo svojo dokončno podobo dobil prav v času letošnjega praznovanja« je ponosno zaključil župan.

 

Kulturni program so sooblikovale učenke in učenci centralne šole in podružničnih šol v sodelovanju z Glasbeno šolo Tolmin in mladimi baletnimi plesalkami. 

 

Ob tej priložnosti je izšla jubilejna številka Slavčkovega odmeva To smo mi, v kateri je zabeleženih zadnji 10 let delovanja institucije. Po osrednjem dogodku so si obiskovalci ogledali razstave po učilnicah, ki so jih pripravili učenci v sodelovanju z mentoricami in mentorji.

Foto utrinke praznovanja je posnela Melanie Likar. 

Oglejte si tudi