Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
3°C
JUTRI
16°C
1°C
Oceni objavo

14. vseslovensko srečanje dializnih bolnikov letos v Kobaridu

V nedeljo, 8.junija, je v Kobaridu potekalo 14. vseslovensko srečanje dializnih bolnikov.
Društvo ledvičnih bolnikov Posočja letos praznuje 15 let delovanja in ob tej priložnosti so v juniju gostili dializne bolnike iz cele Slovenije.

 

Obiskovalce dogodka je najprej pozdravil predsednik DLB Posočje Božo Kanalec. V uvodnih besedah je povzel potek postavitve dializnega centra v Kobaridu in izrazil zadovoljstvo, da jim je leta 2011, tudi z dobrodelnostjo ljudi in posluhom medijev, uspelo odpreti nov dializni center z 14 dializnimi mesti in internistično ambulanto.

Obiskovalce sta pozdravila in nagovorila tudi predsednik Zveze društev ledvičnih bolnikov Slovenije Jože Ocvirk in kobariška županja Darja Hauptman.

 

Srečanje se je pričelo s kulturnim programom, ki so ga sooblikovali harmonikarji Glasbene šole Palbin in domači kantavtor Borut Skočir. Sledili so organizirali ogledi muzeja I svetovne vojne ter kostnice nad Kobaridom, ogled muzeja sirarstva v Posočju, ogled rojstne hiše pesnika Simona Gregorčiča na Vrsnem, ogled prve svetvone vojne v naravi na Kolovratu - pot miru in  ogled krajev Beneške Slovenije v Nadiški dolini in njihova zgodovina,

Svoja vrata je za vse obiskovalce srečanja odprl tudi  Dializni center Kobarid.

 

 

 

 

Oglejte si tudi