Logo MojaObčina.si
DANES
21°C
10°C
JUTRI
21°C
12°C
Oceni objavo

Delovni razgovor med predstavniki Policije in medobčinskih redarstev na območju PU Nova Gorica

Policijska uprava Nova Gorica je v sredo, 24. februarja 2016, že petič zapored organizirala delovni posvet med predstavniki Policije in medobčinskih redarstev na območju svoje uprave.

Delovni sestanek je vodil policijski inšpektor Janko Mencinger iz Sektorja uniformirane policije PU Nova Gorica, redarstva pa so zastopali predstavniki Medobčinske uprave Mestne občine Nova Gorica in Občine Brda, Medobčinske uprave občin Bovec, Kobarid, Tolmin in Kanal ob Soči, Medobčinske uprave občin Šempeter-Vrtojba, Renče-Vogrsko, Miren Kostanjevica in občine Vipava ter predstavnika občinskih redarstev iz Ajdovščine in Idrije. Udeležence posveta je uvodoma pozdravil tudi vodja Sektorja uniformirane policije PU Nova Gorica Evgen Govekar, ki je navzočim predstavil aktualno varnostno problematiko na vseh področjih policijskega dela za območje novogoriške policijske uprave, hkrati pa se je udeležencem zahvalil za dosedanje dobro medsebojno sodelovanje.  

 

Tako kot prejšnja leta so si udeleženci posveta tudi letos izmenjali izkušnje o dosedanjem medsebojnem sodelovanju ter opredelili nove cilje za prihodnost, ki bodo zagotavljali kar največjo stopnjo varnosti prebivalcem v lokalnem okolju. Predstavniki občin so spregovorili o dopolnjevanju in posodabljanju že sprejetih občinskih programih varnosti, policisti pa o novih možnostih za nadgradnjo skupnega dela. Posebej so poudarili pomembnost nadaljevanja že ustaljenega sodelovanja v mešanih patruljah občinskih redarjev in policistov oz. spregovorili o možnostih in oblikah sodelovanja med Policijo in občinskimi redarstvi pri izvajanju operativnih nalog iz svojega delovnega področja v letu 2016.

Vodja posveta Janko Mencinger je prisotnim predstavnikom občinskih redarstev glede na stanje prometne varnosti predlagal tudi dodatne skupne aktivnosti mešanih patrulj (občinskih redarjev in policistov) na področju zagotavljanja večje varnosti pešcev in kolesarjev. Ta kategorija namreč sodi med najbolj ogrožene prometne udeležence in so bili v zadnjih štirih mesecih tudi največkrat udeleženi v prometnih nesrečah z najhujšimi posledicami.

Glede na dosedanje pozitivne odzive vseh udeležencev tovrstnih delovnih razgovorov bo novogoriška policijska uprava s podobnimi srečanji nadaljevala tudi v prihodnje.


Tekst in foto:

Dean Božnik

predstavnik za odnose z javnostmi

Policijska uprava Nova Gorica

 

 

 

Oglejte si tudi