Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
8°C
SOB.
22°C
8°C
Oceni objavo

Dan mobilnosti bo izveden v kobariški osnovni šoli

Zaradi napovedi slabega vremena je program Dneva mobilnosti nekoliko spremenjen in okrnjen. Gregorčičeva in Manfredova ulica ne bosta zaprti!

Kljub slabemu vremenu bo Občina Kobarid v sodelovanju z Osnovno šolo Simona Gregorčiča Kobarid, Posoškim razvojnim centrom, Svetom za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Občine Kobarid in redarsko službo, izvedla Dan mobilnosti v Kobaridu Program smo prilagodili vremenskim razmeram in bo potekal v prostorih šole Kobarid (večnamenski prostor in telovadnica) po naslednjem razporedu:
-   9:00 gledališka predstava TRI KEPICE PROMETA o varnosti v prometu in kepicah sladoleda
- 10:00 kulturni program na temo prometa in mobilnosti. Zbrane bosta pozdravila tudi ravnateljica Melita Jakelj in župan Robert Kavčič, ki bo na kratko povzel prizadevanja in nove pridobitve v občini za varnost v prometu. Fundacija Poti miru v Posočju bo predstavila ulično razstavo, ki je v spomin na 1. svetovno vojno postavljena na Gregorčičevi ulici v Kobaridu.
- 10:30 športne aktivnosti v telovadnici Kobarid

Slogan letošnjega Evropskega tedna mobilnosti je Združimo moči, delimo si prevoz. To pa bomo lahko vsi, kljub slabemu vremenu, izvedli! Z deljenjem prevoza zmanjšamo lastne transportne stroške in ogljični odtis, poleg tega pa naša dnevna potovanja postanejo še zabaven družabni dogodek.
Organiziranje deljenja prevoza je enostavno, saj nam pri tem lahko pomagajo številne aplikacije in spletne platforme, ima pa tudi izjemno pozitiven učinek na življenje v lokalni skupnosti. Študije so namreč pokazale, da vsak deljeni avto s cest in ulic spravi kar 15 zasebnih avtomobilov, s čimer v mestih ostane na voljo več prostora za pešce, kolesarje, javni prevoz in življenje na sploh.






Oglejte si tudi