Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
1°C
JUTRI
17°C
5°C
Oceni objavo

S 15. junijem se začne izvajati parkirni režim ob reki Nadiži

Na dostopnih mestih ob Nadiži na Robiču, v Podbeli, ob Napoleonovem mostu in v Logjeh se s 15. junijem začne izvajati parkirni režim. Nadomestilo za parkiranje se bo do konca avgusta pobiralo vsak dan med 9. in 19. uro. Plača se ga na parkomatu na posameznem dostopnem mestu in znaša 1,50 evra na uro oziroma deset evrov za ves dan. Tedenska dovolilnica za goste, ki prenočujejo pri turističnih ponudnikih na območju občine, znaša 16 evrov, letna dovolilnica za prebivalce in lastnike stanovanjskih objektov pa 18 evrov. Za ostale obiskovalce znaša letna dovolilnica 48 evrov. Letne in tedenske dovolilnice so vezane na avtomobil in jih lahko kupite v Turistično informacijskem centru Kobarid (Trg svobode 16), pri čemer morate s seboj obvezno imeti prometna dovoljenja vozil za katera se dovolilnica izdaja.  Dovolilnice bo možno kupiti že od 5.6.2023 dalje.

Lastniki parcel ob Nadiži lahko pridobijo brezplačno dovolilnico za parkiranje na svojem zemljišču tako, da na Občini Kobarid oddajo vlogo s podatki o številki lastniške parcele in predložijo prometno dovoljenje.

Vse uporabnike dostopnih mest in kopališč ob Nadiži prosimo, da skrbijo za čisto in urejeno okolje, odpadke pa odložijo v za to namenjene zabojnike. Na kopalnih mestih je od 1. julija do 31. avgusta med 10. in 18. uro prepovedano kopanje domačih živali ter njihovo zadrževanje na obrežju reke. Prepovedani so tudi športna plovba, kurjenje ognja na nabrežju ter kakršno koli onesnaževanje vode in okolice.

Za enostavnejše in varnejše plačevanje parkirnine je na parkomatih nameščena tudi mobilna aplikacija »Easypark«.

Dodatne informacije dobite v času uradnih ur v TIC Kobarid, Trg svobode 16, 5222 Kobarid, telefon:  05 38 00 490, lastniki parcel ob reki Nadiži pa na Občini Kobarid, Trg svobode 2, 5222 Kobarid, telefon:  05 38 99 200.

vir: občinska spletna stran


Oglejte si tudi