Logo MojaObčina.si
JUTRI
16°C
1°C
SOB.
18°C
6°C
Oceni objavo

7. redna seja Občinskega sveta Občine Kobarid

7. redna seja Občinskega sveta Občine Kobarid je potekala v sredo, 22. julija 2015. Občinski svetniki so potrdili dnevni red in zapisnik 6. redne seje ter se seznanili z realizacijo sklepov zadnje seje.

 

Obravnavali so predlog in Odlok Rebalansa  Proračuna Občine Kobarid za leto 2015 in ga sprejeli. Rebalans je usklajen in se je pripravil na predlog uporabnikov proračunskih sredstev. Skladno z njim bo Občinska uprava nadaljevala z realizacijo zastavljenih ciljev Občine Kobarid.

 

V nadaljevanju je občinski svet obravnaval realizacijo Proračuna Občine Kobarid za obdobje od 1. januarja do 30. junija 2015 in predlog Odloka o spremembah in dopolnitvah Odloka o ustanovitvi javnega zavoda Posoškega razvojnega centra. Glavni razlogi za sprejem Odloka o spremembi so predvsem v razširitvi nalog in dejavnosti javnega zavoda, določitvi pogojev za imenovanje direktorja javnega zavoda in dodajanju notranje organizacijske enote Ljudske univerze ter določitvi njenih strokovnih organov. Občinski svet je v prvi obravnavi podal predlog za preučitev vzpostavitve strokovnega sveta zavoda in bo o predlogu dokončno sklepal v drugi obravnavi.

 

Občina na različne načine spodbuja delovanje neprofitnih društvenih dejavnosti. Občinski svetniki so na včerajšnji seji sprejeli Pravilnik o spremembi Pravilnika o oddajanju nepremičnega premoženja Občine Kobarid v najem. Sprememba določa da se poslovni prostor, ki se oddaja v daljši najem, odda za opravljanje neprofitne dejavnosti v najem krajevni skupnosti ali društvu, registriranemu na območju občine, z najemnino v višini 10,00 evrov na leto.

 

V nadaljevanju seje so svetniki potrdili predlog sistemizacije delovnih mest VVE Kobarid z oddelki za leto 2015/16. V šolskem letu 2015/16 bo sedem oddelkov v centralnem Vrtcu Kobarid, v Smasteh in Breginju bo po en kombiniran oddelek, v Drežnici pa en heterogen oddelek I. starostnega obdobja in en heterogen oddelek II. starostnega obdobja. V šolskem letu 2015/16 bo centralni vrtec obiskovalo predvidoma 119 otrok, zunanje oddelke pa 49 otrok.  

 

Direktor Medobčinske uprave Simon Leban je predstavil letno poročilo Medobčinske uprave za leto 2014, v.d. direktor LTO Sotočje Mateja Leban pa je podala dokončno poročilo poslovanja zavoda.

 

Občinski svetniki so potrdili uredniški odbor občinskega glasila Smaragdni odsev, ki ga sestavljajo Nataša Hvala Ivančič, Urška Lazar Živec in Andrejka Mežnar ter v sklopu premoženjskopravnih zadev sprejeli sklep o odvzemu statusa javnega dobra v k.o. Kred.

Oglejte si tudi