Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
8°C
JUTRI
19°C
8°C
Oceni objavo

5. redna seja Občinskega sveta Občine Kobarid

V sredo 6. maja, je potekala 5. redna seja Občinskega sveta Občine Kobarid. Občinski svetniki so po sprejemu dnevnega reda in potrditvi zapisnika 4. redne seje ter seznanitvi z realizacijo sklepov nadaljevali z obravnavo Odloka o spremembah in dopolnitvah odloka o prometnem in obrežnem režimu na območju občine Kobarid ter ga po temeljiti obravnavi sprejeli.

 

Glavna novost odloka je postavitev parkomatov na dostopnih mestih ob Nadiži ter določitev termina in višine nadomestila na dostopnem mestu v Zaročišču ter dostopnih mestih ob Nadiži. Termin plačevanja nadomestila  v Zaročišču traja od 1. aprila do 31. oktobra, vse dni, med 9. in 19. uro. Za dostopna mesta ob Nadiži pa  od 15. junija do 31. avgusta, vse dni, med 9. in 19. uro. Višina urnega nadomestila ostaja 1 EUR na uro, kolikor je že do sedaj znašalo nadomestilo za dostopno mesto v Zaročišču. Cena dnevnega nadomestila pa znaša 8 EUR, kar je ugodneje za uporabnika, kot če bi plačal 10 ur po 1 EUR. Znotraj termina, za katerega bo plačano nadomestilo na kateremkoli urejenem dostopnem mestu, bo mogoče z istim parkirnim listkom koristiti vsa ostala urejena dostopna mesta in morebitna javna parkirišča. Letne, tedenske in brezplačne dovolilnice bodo na voljo v  Turistično-informacijskem centru Kobarid.

Letno nadomestilo za občane in lastnike stanovanjskih in počitniških objektov v občini znaša 18 EUR, za ostale uporabnike pa 48 EUR.  Izključno gostom, ki prenočujejo pri turističnih ponudnikih na območju občine Kobarid, se omogoča tudi nakup tedenske dovolilnice, za katero bodo odšteli 16 EUR.

 

Svetniki so obravnavali in potrdili Odlok o spremembi odloka o taborjenju. Spremembe se nanašajo na poenotenje občinske zakonodaje, ki ureja področje taborjenja in kampiranja, določitev pogojev za kampiranje ter poenostavitev postopkov izdajanja dovoljenja o taborjenju.

 

V nadaljevanju so svetniki obravnavali avtentično razlago Odloka o občinskem prostorskem načrtu Občine Kobarid glede prostorsko izvedbenih pogojev v enoti urejanja prostora DŽ5. Sprejeli so sklep, da za enoto urejanja prostora DŽ5 veljajo prostorsko izvedbeni pogoji, ki jih določa 58. Člen Odloka o občinskem prostorskem načrtu OPN Kobarid.

 

Občina razpolaga tako s poslovnimi prostori, kot z zemljišči in gospodarskimi objekti, ki jih oddaja v dolgoročni in kratkoročni najem. Izkazalo se je, da je potrebno oddajanje nepremičnega premoženja v najem in še posebej cene najema prevetriti in zapolniti nekatere pravne praznine ter odpraviti sistemske anomalije, zato so svetniki obravnavali in sklepali o predlogu Pravilnika o oddajanju nepremičnega premoženja občine Kobarid v najem. Po sprejetem pravilniku so občinski svetniki obravnavali tudi predlog o določitvi višine najemnine in ga potrdili.

 

Uredba o metodologiji za oblikovanje cen storitev obveznih občinskih gospodarskih služb varstva okolja in Odlok o ravnanju s komunalnimi odpadki v Občini Kobarid predpisuje način oblikovanja cen storitev obveznih občinskih gospodarskih javnih služb varstva okolja in način poračuna razlike cen za preteklo obračunsko obdobje. Občinski svetniki so obravnavali in sprejeli spremembo cen oskrbe s pitno vodo ter odvajanja in čiščenja komunalnih odpadnih in padavinskih voda. Sprejeti sklepi so objavljeni na spodnji povezavi:

http://www.kobarid.si/index.php/obvestila/353-sklepi-komunala-tolmin

 

V nadaljevanju so se občinski svetniki seznanili z letnim programom športa in kulture za leto 2015 in ga po obravnavi sprejeli. Letna programa sta objavljena na spletni strani Občine Kobarid na spodnji povezavi: 

http://www.kobarid.si/index.php/negospodarstvo/ in sta osnova za objavo javnega razpisa za šport in prireditve.

 

Svetniki so prisluhnili predstavitvi poslovnih poročil zavodov, Knjižnice Cirila Kosmača Tolmin in Posoškega razvojnega centra ter potrdili predlog Osnovne šole Kobarid o porabi presežka prihodkov nad odhodki OŠ Kobarid.

 

V sklopu premoženjskopravnih zadev so svetniki potrdili dva odvzema statusa javnega dobra (enega v k.o. Borjana, drugega v k.o. Livek) ter potrdili ustanovitev stavbne pravice gradnje in vzdrževanja lesene barake v izmeri cca 6x10 m, za potrebe garažiranja teptalca za sneg in shranjevanje opreme za vlečnico v korist ŠD Livek.

 

Občinski svetniki so se seznanili s sklepom o določitvi prioritetnega vrstnega reda vrisov kategoriziranih občinskih cest v občini Kobarid. Občina Kobarid bbo v letu 2015 prioritetno pristopila k vrisu kategoriziranih občinskih cest Vrsno-Krn, Drežnica-Magozd (posamezni nevrisani odseki) in v vasi Svino. 

Oglejte si tudi