Logo MojaObčina.si
DANES
21°C
13°C
JUTRI
17°C
3°C
Oceni objavo

30. redna seja Občinskega sveta Občine Kobarid

V četrtek, 26. junija 2014, je potekala 30. redna seja Občinskega sveta Občine Kobarid, katere dnevni red se je, zaradi pridobitve dodatnih mnenj strokovnjakov glede odstranitve kostanja, dopolnil s točko Obravnavanje in sklepanje o odstranitvi kostanja na kobariškem trgu

 

Občinski svetniki so obravnavali in sklepali o Rebalansu Proračuna Občine Kobarid za leto 2014 in po dolgi razpravi predlagali nekatere popravke in spremembe ter dodatne ukrepe racionalizacije po proračunskih postavkah. O Rebalansu bodo tako ponovno razpravljali in sklepali na julijski seji.

 

 V nadaljevanju seje so obravnavali in sklepali tudi o naslednjih Odlokih:

 

-        Odloku o spremembah in dopolnitvah Odloka o občinskem prostorskem načrtu OPN Kobarid (druga obravnava); Odlok je bil v drugi obravnavi sprejet.

  

-        Odloku o spremembi Odloka o prometnem in obrežnem režimu na območju Občine Kobarid,  ki prinaša tri glavne spremembe in sicer,  predlog za ureditev ustreznih podlag, da se  dostopno mesto za obisk Slapa Kozjak uredi na način, da bo parkiranje možno na označenem dostopnem mestu in s tem parkiranje avtomobilov na robu cestišča in na neustreznih mestih ne bo več možno; Predlog spremembe vsebuje tudi določilo o prepovedi kopanja in zadrževanja domačih živali ob določenem času in na določenih krajih ob Nadiži ter določilo, da je potrebno v spodnji del vetrobranskega stekla namestiti dovolilnico. Odlok je bil sprejet.

 

-        Odloku o varstvu pred naravnimi in drugimi nesrečami v občini Kobarid, ki ureja organizacijo in izvajanje varstva ljudi, živali, premoženja, okolja in kulturne dediščine pred naravnimi in drugimi nesrečami v Občini Kobarid s ciljem preprečitve oziroma zmanjšanja števila žrtev in drugih posledic teh nesreč. Občinski svet Občine Kobarid je sprejel Odlok v drugi obravnavi.

 

-        Odloku o plakatiranju v občini Kobarid in predlogu sklepa o cenah plakatiranja v občini Kobarid. Odlok ureja postavitev in vzdrževanje objektov za plakatiranje, nameščanje in odstranjevanje plakatov, reklamnih panojev, oglasov, transparentov, letakov, napisov in podobnih objav ter oglaševanje v času volilne kampanje, obračun plakatiranja ter nadzor nad izvajanjem odloka in sankcije v primeru kršitev določb odloka. Potrdili so tudi ceno najema plakatnega mesta, ki je odvisna od velikosti in števila plakatov.

 

Občinski svetniki so obravnavali in sklepali o sistemizaciji delovnih mest v VVE Kobarid, ki se bo, zaradi velikega vpisa otrok v Vrtec Kobarid spremenila skladno z Zakonom in potrebami.

 

Sejo so svetniki nadaljevali z obravnavanjem vlog za izdajo dovoljenja za taborjenje in razrešitvijo članice Nadzornega odbora Občine Kobarid.

 

Skladno s pridobitvijo novih strokovnih mnenj o stanju kostanja na kobariškem trgu so občinski svetniki ponovno obravnavali in sklepali o njegovi odstranitvi. Po mnenju strokovnih služb je bil divji kostanj zelo nevaren za okolico, zato so občinski svetniki sprejeli sklep, da se kostanj odstrani.  

 

30. redna seja se je zaključila z vprašanji in pobudami svetnikov, na katera bo občinska uprava pripravila odgovore in jih objavila na občinski spletni strani.

Oglejte si tudi