Logo MojaObčina.si

Kobarid

DANES
9°C
-3°C
JUTRI
8°C
-3°C
Deli

15. redna seja Občinskega sveta Občine Kobarid

V sredo, 29. junija, je potekala 15. redna seja Občinskega sveta Občine Kobarid na kateri so občinski  svetniki obravnavali in sklepali o predlogu rebalansa Proračuna in o Odloku o rebalansu Proračuna Občine Kobarid za leto 2016. S predlaganimi amandmaji so ga potrdili in s tem dali Upravi zeleno luč, da nadaljuje z uresničevanjem zastavljenih ciljev.

Občinski svetniki so obravnavali in sklepali o predlogu Odloka o določitvi vzletnih točk in pristajalnih mest na območju občine Kobarid v drugi obravnavi. Na podlagi izpostavljenih dilem v prvem branju odloka je občinska uprava preverila in uskladila 9.člen odloka in občinski  svet je odlok v drugi obravnavi sprejel . 

 

V nadaljevanju seje je direktor Komunale Tolmin Berti Rutar predstavil Uredbo, ki določa da mora upravljavec odlagališča zagotavljati finančno jamstvo za zavarovanje izvedbe ukrepov in je pogoj za izdajo okoljevarstvenega dovoljenja.  Občinski svet je sprejel sklep, da Občina Kobarid, kot solastnica odlagališča nenevarnih odpadkov Volče, sprejme izjavo s katero izjavlja da je seznanjena z višino finančnega jamstva in odgovornostjo zagotavljanja izvirnih nalog občine, določenih z zakonom za celotno obdobje zapiranja odlagališča Volče in v času po njegovem zaprtju v skladu z Uredbo o odlagališčih odpadkov. 

 

Direktor občinske uprave Občine Kobarid Simon Škvor je občinskim svetnikom predstavil idejno zasnovo ureditve javnega prostora Breginj, ki jo je pripravil domačin Matjaž Tonkli. Občinski svet je predlagano idejo obravnaval in potrdil.  

V nadaljevanju seje je občinski svet sprejel sklep o določitvi režima parkiranja na Volaričevi ulici v Kobaridu. Namen parkirišča v neposredni bližini centra je, da omogoči večjo pretočnost prometa in možnost parkiranja vsem, ki se v centru zadržujejo zgolj kratek čas. Občinski svet Občine Kobarid je na podlagi odloka sprejel sklep, da se na parkirišču na Volaričevi ulici v Kobaridu vzpostavi območje kratkotrajnega parkiranja (modra cona) z omejitvijo parkiranja v času od 6. do 20. ure na največ dve uri.

 

Občinski svet se je seznanil s poročilom o delu Centra za socialno delo Tolmin za program pomoč družini na domu v občini Kobarid za leto 2015, s poročilom o delu Knjižnice Cirila Kosmača Tolmin in s poslovnim poročilom javnega zavoda LTO Sotočje za leto 2015. 


Ravnateljica OŠ Kobarid Melita Jakelj je predstavila predlog porabe presežka prihodkov nad odhodki OŠ Kobarid, ki ga je občinski svet potrdil in podal soglasje k nabavi kombija z zadolževanjem. Svetniki so obravnavali in sklepali o sistematizaciji delovnih mest v VVE Kobarid z oddelki za leto 2016/17.

 

Občinski svet je obravnaval in sklepal o Odloku o ustanovitvi zavoda za turizem Dolina Soče in odlok v prvem branju, s pripombami in zahtevami, potrdil.

 

Sledile so premoženjsko pravne zadeve (obnovitev stavbne pravice v k.o. Sedlo, ter odvzem statusa javnega dobra v k.o. Sedlo in Drežnica).

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!