Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
1°C
JUTRI
17°C
5°C
Oceni objavo

Dan varnosti v Špetru

V ponedeljek, 23. marca 2015, je v Špetru potekal Dan varnosti, ki ga je za osnovnošolce dvojezične šole pripravila Medobčinska redarska služba v sodelovanju z Gasilci Kobarid in Območnim združenjem Rdečega križa Tolmin.

 

Medobčinska redarska služba je predstavila svoje delo, prometno varnost - varnost pešcev in kolesarjev ter posledice alkoholiziranega udeleženca v prometu. Osnovnošolcem je svojo osebno izkušnjo prometne nesreče predstavil varovanec Varstveno delovnega centra iz Nove Gorice. 

 

Gasilci Kobarid so pobliže predstavili svojo opremo in izvedli prikaze s področja požarne varnosti, tehničnega reševanja, prve pomoči in varnosti v cestnem prometu. 

 

V okviru Rdečega križa Slovenije Območnega združenja Tolmin pa so osnovnošolci prisluhnili tečaju prve pomoči. Pobliže so se seznanili zakaj nuditi prvo pomoč, kako zagotoviti varnost na mestu dogodka, katere so številke za klic v sili, s temeljnimi postopki oživljanja in uporabo defibrilatorja ter prvo pomočjo pri najbolj pogostih poškodbah v šoli. 

 

Foto: Janko Volarič

Oglejte si tudi