Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
4°C
JUTRI
18°C
8°C
Oceni objavo

133. redni letni Občni zbor PGD Kobarid

V soboto, 18.2.2023 smo se člani in članice zbrali na rednem letnem Občnem zboru. Pregledali smo minulo delo ter si zadali cilje za naprej. Iz poročil je bilo razvidno, da je leto 2022 minilo pestro. Opravili smo 10.883 delovnih ur ter posredovali na skupno 105 intervencijah. Ker je leto 2023 kongresno leto smo v skladu s Statutom PGD Kobarid izvedli volitve vodstva oz. organov društva za naslednjih pet let. Operativno krmilo je tako prevzel poveljnik Mitja Hrast, predsednik pa ostaja Sašo Rosič. Sledila je podelitev zahval, priznanj in odlikovanj najbolj zaslužnim od katerih je najvišje, državno gasilsko odlikovanje 2. stopnje, prejel Sašo Rosič. Podelil mu ga je tov. Jožef Dakskobler, predsednik sveta Severno Primorske regije.

Sledili so pozdravi cenjenjih gostov;  g. Marka Matajurca župana Občine Kobarid,  predsednika sveta severnoprimorske gasilske regije tov. Dakskoblerja , poveljnika OŠCZ Kobarid g. Vončina, načelnika PP Bovec g. Žagarja,  predsednika in poveljnika GZ Kobarid tov. Grkovića in Mašera, častnega predsednika GZ Kobarid tov. Gregorčiča, prijateljev gasilcev sosednje Italije in Avstrije ter sosednjih društev iz Breginja, Sela, Tolmina in Bovca.

Leto 2023 bo za PGD Kobarid pomembna prelomnica. Graditi se bo namreč začel Center za zaščito in reševanje v katerem bomo sobivali skupaj z GZ Kobarid, OŠCZ Kobarid, GRS Tolmin-skupina Kobarid, humanitarnimi organizacijami ter Radioamaterskim klubom Krn Kobarid. Omenjeni center bo prvo novo domovanje kobariških gasilcev v vsej 133. letni zgodovini. Do sedaj smo vedno gostovali po različnih garažah oz. v sedanji, obnovljeni zgradbi nekdanje kmetijske zadruge na Mučeniški ulici, ki jo že dodobra načenja zob časa, težave pa povzročajo tudi tesni in neustrezni prostori za delovanje gasilske enote širšega pomena 4.kategorije.


(vir: gasilci-kobarid.si)

Oglejte si tudi