Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
6°C
JUTRI
22°C
9°C
Oceni objavo

23. redna seja Občinskega sveta Občine Kobarid

V četrtek, 10. februarja 2022 je potekala 23. redna seja Občinskega sveta Občine Kobarid. Po potrditvi dnevnega reda so občinski svetniki podali soglasje k spremembam in dopolnitvam Statuta javnega zavoda Posoški razvojni center, ki ga je predstavil direktor PRC Simon Škvor. V nadaljevanju seje so v drugi obravnavi potrdili predlog Odloka o ustanovitvi Javnega zavoda Knjižnica Cirila Kosmača Tolmin. 

Sledila je predstavitev predloga Proračuna Občine Kobarid za leto 2022. Občinski svetniki so predlog v drugem branju potrdili in sprejeli Proračun Občine Kobarid za leto 2022, ki na odhodkovni strani znaša  dobrih 8,5 milijona evrov. Z izvajanjem proračuna bo občina zagotovila nemoteno delovanje občinskih organov in uprave, posrednih in neposrednih uporabnikov ter izvajanje vseh zastavljenih programov in aktivnosti, ki jih določajo zakoni in drugi predpisi. Med letošnje večje investicije spadajo izgradnja obrtne cone Kobarid – jug, gradnja Centra za zaščito in reševanje Kobarid, gradnja Čistilne naprave Breginj, nadaljevanje investicije Vodovod Krn, druge investicije v občinsko cestno in komunalno infrastrukturo ter nakup zemljišč za reševanje stanovanjske problematike v občini. Za področje kmetijstva so v letošnjem proračunu zagotovljena višja sredstva namenjena spodbujanju pridelave mleka in mesa. Sredstva se bodo razdelila na podlagi kriterijev, ki jih bo določal predhodno sprejet pravilnik. Dodatna sredstva so namenjena tudi zavodu Turizem Dolina Soče, ki je s strani Posoških županov imenovan za koordinatorja in organizatorja dogodka v dolini Soče. S sprejetjem proračuna so občinski svetniki prižgali zeleno luč občinski upravi, da prične z uresničevanjem zastavljenih ciljev.

V nadaljevanju seje so svetniki v drugem branju sprejeli tudi Odlok o pokopališkem redu v občini Kobarid usklajen z veljavno zakonodajo, potrdili nov Pravilnik o sofinanciranju programov in projektov drugih društev s področja družbenih dejavnosti v občini Kobarid ter sprejeli Letni program športa za leto 2022.

Vir: občinska spletna stran

Oglejte si tudi