Logo MojaObčina.si
JUTRI
26°C
7°C
TOR.
28°C
10°C
Oceni objavo

Zotkini talenti: Eva, Vid, Jakob in Rok čestitamo!

Zveza za tehnično kulturo Slovenije je včeraj na prireditvi Zotkini talenti v Cankarjevem domu razglasila najuspešnejše mlade talente. Prireditev je potekala pod častnim pokroviteljstvom predsednice republike Nataše Pirc Musar, ki je zbrane tudi nagovorila.

Na prireditvi so priznanja prejeli tudi učenci Osnovne šole Simona Gregorčiča Kobarid. Vid Lapajne, učenec 7. razreda je dobil zlato priznanje na državnem tekmovanju iz logike (mentorica Nevenka Baskar). Učenca 8. razreda Eva Kranjc in Jakob Rakušček ter Rok Plesničar iz 9. razreda pa so dobili zlato Preglovo priznanje na državnem tekmovanju iz znanja kemije (mentorica Barbara Smrekar).

Prireditev je zveza organizirala v čast najuspešnejšim mladim, ki so se z znanjem, sposobnostmi, inovativnostjo in ustvarjalnostjo najbolje izkazali v tem šolskem letu na državnih tekmovanjih iz znanj z različnih področij in na srečanju mladih raziskovalcev v organizaciji zveze za tehnično kulturo Slovenije. Na dogodek so bili vabljeni tekmovalci, ki so dosegli zlata priznanja na različnih tekmovanjih ter na srečanju mladih raziskovalcev.

Predsednica Nataša Pirc Musar je zbranim čestitala za osvojene uspehe in poudarila, da je pravi smisel tekmovanj predvsem v osebni rasti. Po njenem prepričanju je izredno pomembno, da naprej sebi nato pa drugim dokažemo, da se znamo potruditi za to, kar nam je všeč, in da tudi takrat, ko so izzivi nekoliko težji in na videz nepremagljivi, v sebi poiščemo moč, da jih premagamo. Izpostavila je še pomen spoštovanja sotekmovalcev, hvaležnosti tistim, ki nas učijo, poštenosti in spoštovanja pravil.

Čestitke najboljšim učencem. Zahvala tudi staršem, mentorjem in učiteljem, ki mlade podpirate in jih navdušujete za vstop v svet tehničnih veščin in naravoslovnih ved.

(Več o Zotkinih talentih lahko preberete na https://talenti.zotks.si/rsvp/informacije )

Na fotografiji so Eva Kranjc, Vid Lapajne in Jakob Rakušček, ki so se podelitve priznanj udeležili v Cankarjevem domu v Ljubljani.


VIR: kobarid.si


Oglejte si tudi