Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
8°C
NED.
22°C
8°C
Oceni objavo

Bronasti znak civilne zaščite v roke Vladimirju Valentinčiču

Vsako leto ob dnevu civilne zaščite, 1. marcu, poveljnik Civilne zaščite RS Srečko Šestan podeli priznanja in nagrade ter se s tem simbolično zahvali vsem, ki sodelujejo v sistemu zaščite, reševanja in pomoči. Letos je bronasti znak CZ prejel tudi občan Občine Kobarid Vladimir Valentinčič.

Vladimir Valentinčič se je že v rani mladosti »zapisal« elektrotehniki, še posebej elektroniki. Že zelo zgodaj se je spoznal z radiom, televizijo in mnogimi drugimi elektronskimi napravami ter sledil hitremu razvoju na tem področju. Leta 1990 je bil med ustanovnimi člani Radia klub »Krn Kobarid«, kjer je še danes aktiven.  Večkrat je bil tudi izvoljen za predsednika društva, ki je v sistemu Civilne zaščite Občine Kobarid razporejeno v Službo za podporo in njihova naloga je zagotavljanje ekipe za zveze. Vloga vodje je zaupana Vladu in njegova nenehna skrb je vzpostavitev takšnega sistema telekomunikacijskih naprav na območju občine Kobarid, ki bi v primeru večje naravne nesreče, kljub zahtevnimi zemljepisnimi in geografskimi značilnostmi občine, delovala optimalno.

Že od ustanovitve društva, ki sega daleč nazaj v leta 1970 / 80 in od ustanovitve samostojnega društva v Kobaridu leta 1990, pa je Vladova prva skrb področje izobraževanja mlajših generacij na področju radiotehnike in zvez. V okviru krožka je svoje znanje delil s širšim krogom slušateljev, ki so danes že pomoč organom Civilne zaščite na področju zagotavljanja zaščite in reševanja.

Zaradi ukrepov povezanih z virusom COVID – 19, je letošnja podelitev potekala nekoliko drugače. V ponedeljek, 8. 3. 2021, so v prostorih Občine Kobarid  prejemniku čestitali in se mu zahvalili za dosedanje delo na področju zaščite, reševanja in pomoči, župan Marko Matajurc, direktorica občinske uprave Metka Gregorčič in poveljnik CZ Aleksander Vončina, ki je nagrajencu čestital tudi v imenu regijskega poveljnika CZ mag. Samuela Kosmača.

Župan je ob tej priložnosti poudaril pomen delovanja radioamaterjev v sistemu zaščite in reševanja ter se zahvalil nagrajencu za dolgoletno delo na tem področju in predajanje znanja na mlajše generacije. Povedal je, da bodo ob izgradnji novega reševalnega centra Kobarid prostori namenjeni tudi dejavnosti radioamaterjev, saj so nepogrešljiv člen zaščite in reševanja v občini.

Prejemnik priznanja se je zahvalil za priznanje in povedal, da je lani minilo natanko 50 let odkar svoje znanje deli med mlade in poudaril, da je prenos znanja nujno potreben. Izrazil je zadovoljstvo nad delom društva in povedal, da ta deluje tudi znotraj mreže ARON.


vir: spletna stran občine Kobarid, 9.3.2021

Oglejte si tudi