Logo MojaObčina.si
JUTRI
26°C
7°C
TOR.
28°C
10°C
Oceni objavo

Uvodni dogodek obeležitev 100 letnic prve svetovne vojne

Na kobariškem smo z predstavitvijo predpremiere 4. dela dokumentarne serije Kulturno umetniškega programa TV Slovenija Slovenci in 1. svetovna vojna 1914-1918, z naslovom Preboj pri Kobaridu,  režiserja Valentina Pečenka in scenarista mag. Marka Štepca pričeli z obeležitvijo 100 letnic prve svetovne vojne.

 

Projekciji je sledil pogovor z ustvarjalci, ki so nazorno predstavili potek snemanja serije in odgovorili na številna vprašanja obiskovalcev.  Dr. Petra Svoljšak, ki je bila tudi del ekipe ustvarjalcev te serije in je podpredsednica nacionalnega odbora za obeleževanje 100 letnic prve svetovne vojne, je na kratko povzela delo nacionalnega odbora in predstavila potrjene spominske dogodke.

 

Obiskovalce so pozdravili in nagovorili direktor Kobariškega muzeja Jože Šerbec, županja Občine Kobarid Darja Hauptman in odgovorni urednik kulturno umetniškega programa Andraž Poschl.

 

TV Slovenija bo premierno predvajala pet delno dokumentarno serijo Slovenci in 1. svetovna vojna pet torkov zapored ob 21. uri na TV SLO, 1.program. Prva serija bo na sporedu v torek, 28. januarja 2014.

 

 

 

Foto: Boštjan Lužnik

Oglejte si tudi