Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
1°C
JUTRI
17°C
7°C
Oceni objavo

Razstava - 10. Atelje pod Krnom

V soboto, 22. avgusta 2015, je v Drežnici pod Krnom potekal 10. Atelje pod Krnom. Tako kot pretekla leta je tudi letošnji dogodek organiziralo Kulturno društvo likovnih ustvarjalcev Tolmin, ki je v Drežnico ponovno pripeljalo števline likovnike iz Slovenije in sosednje Italije, katerim so se pridružili tudi otroci iz Drežniškega. 

 

Likovna dela so na isti dan razstavili v Zeleni hiši v Kobaridu, kjer so vsem na ogled do 17. septembra 2015.

 

Na otvoritvenem dogodku je zbrane pozdravil in se udeležencem zahvalil za udeležbo, predsednik društva Dare Trobec in mentorica, akademska slikarka Jana Dolenc, ki je predstavila letošnji potek dogodka, tehniko ustvarjanja in nastale slike.

 

Povabilu društva se je odzval tudi župan Občine Kobarid Robert Kavčič. V svojem pozdravnem nagovoru se je zahvalil organizatorju za organizacijo dogodka in ob tej priložnosti vsem skupaj iskreno čestital ter se vsem likovnim ustvarjalcem zahvalil za obisk naših krajev in njihov prispevek, da so lepote narave prenesli na platno ter jih tako približali obiskovalcem razstave.

 

Glasbeni del dogodka je bil letos zaupan Benjaminu Žbogarju iz Slapa ob Idrijci, ki je s prijetno glasbo popestril otvoritevni dogodek.

 

 

 

Oglejte si tudi