Logo MojaObčina.si

Kobarid

JUTRI
25°C
12°C
SRE.
23°C
12°C
Deli

Obisk delegacije iz Kitajske

Dolino Soče je danes obiskala gospodarska delegacija iz Kitajske in Hong Konga pod vodstvom dr. Georga Soja iz hongkonškega združenja srednje velikih podjetij Hong Kong Greater China SME Alliance Association.

 

Dr. Georg Soja je bil leta 2014 član kitajske vladne delegacije, ki je novembra obiskala Slovenijo in na povabilo podžupana Marka Miklaviča, tudi dolino Soče. Po uspešnem novembrskem obisku je dr. Soja danes v Kobarid pripotoval z gospodarsko delegacijo. 

Nad naravnimi lepotami Slovenije in doline Soče so bili navdušeni in dr. Soja pravi,  da bi jih morali spoznati tudi prebivalci Azije, bodisi v zimskem ali poletnem času. Poleg turizma pa je delegacijo iz Kitajske zanimalo tudi gospodarstvo, zato so bili na spreje povabljeni gospodarstveniki iz Posočja, ki so ob tej priložnosti navezali nove poslovne povezave. 


Po predstavitvi turističnih zanimivosti doline Soče v Zeleni hiši v Kobaridu, je dr. Soja s kobariškim županom podpisal pismo o nadaljnjem sodelovanju. Delegacija je nato obiskala podjetji TIK Kobarid in Mlekarno Planika ter Kobariški muzej in Fundacijo Poti miru v Posočju. 

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi