JUTRI
24°C
11°C
PON.
27°C
10°C
Oceni objavo

Festival zdravja Občine Kobarid

Center Kobarida je v petek, 16. junija 2023, postal središče zdravega načina življenja, saj je tu potekal celodnevni dogodek Festival zdravja Občine Kobarid, ki ga je pripravil Zdravstveni dom Tolmin v sodelovanju z NIJZ – območna enota Nova Gorica s podporo Občine Kobarid.

Na dogodku so bili združeni vsi tisti, ki želijo s svojimi storitvami, izdelki in znanjem osveščati o bolj zdravem in kakovostnem življenjskem slogu. Zdravstveni dom je predstavil dejavnosti, ki jih ponuja v preventivne namene. Program so s predstavitvami popestrila društva in strokovnjaki iz različnih področij. Na prizorišču festivala so bile postavljene stojnice z izdelki za ohranjanje zdravja in dobrega počutja. Obiskovalci so lahko poiskali nasvete in odgovore na vprašanja pri različnih strokovnjakih, opravili so brezplačne preventivne meritve, kontrolo sluha... Na prireditvenem prostoru je bil postavljen model črevesa Svit, CSD Tolmin je predstavil projekt TOM telefon, Enota reševalnih psov je v sodelovanju z GRS prikazala svoje delo. Ob zaključku tekmovanja za čiste zobke so bili nagrajeni najboljše šolarke in šolarji iz Posočja. Predstojnik območne enote NIJZ je s predstavnikom Gorske reševalne zveze Slovenije podpisal listino o podpori preventivnemu programu Svit, ki ga zavod izvaja na nacionalni ravni, kot enega od presejalnih programov. Program so popestrile plesne ter glasbene točke najmlajših.

Zbrane je nagovorila podžupanja Občine Kobarid Urška Miklavič. Podžupanja je pozdravila obiskovalce in poudarila, da je takšen festival dobrodošel, saj ljudje na takih dogodkih pridobijo pomembne informacije s področja zdravja. Glede na lep obisk se zdi, da so se ljudje resnično začeli zavedati, kako pomembna je skrb za ohranjanje zdravja vsakega posameznika. Prepričana je, da so obiskovalci izvedeli veliko novega, zbralo se jih je veliko, kar dokazuje, da dogodke take vrste potrebujemo. »Skrb za zdravje v Občini Kobarid razumemo celovito, podpiramo različne službe in dejavnosti, humanitarna društva, gasilce, gorske reševalce. Vsi vemo, da se na vhodu v Kobarid gradi nov, sodoben Center za zaščito in reševanje, ki bo dom nudil različnim društvom in službam, ki jih nujno potrebujemo. Podpiramo preventivne programe, izpostavimo lahko sofinanciranje programa pomoči na domu. Občina skrbno investira v zdravstveni dom ter v športno infrastrukturo, namenjeno širokemu krogu uporabnikov. Zdaj že skoraj vsi poznamo tudi projekt »Prostofer«. To je program, ki skrbi za boljšo mobilnost starejših in bolnih. Moja zahvala gre danes organizatorjem in prostovoljcem, ki so za obiskovalce prava zakladnica znanja. Dogodek je prijetna popestritev dogajanja za vse generacije«, je povedala podžupanja. Ob tej priložnosti se je zahvalila organizatorjem in prostovoljcem.

1/4




Dogodek je z več kot 30 ponudniki z več kot 100 udeleženci prijetno popestril dan vsem generacijam.


(vir: kobarid.si in Facebook - Občina Kobarid)

Oglejte si tudi