Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
6°C
JUTRI
24°C
9°C
Oceni objavo

Svetopisemski maraton v Župniji Kidričevo

Za nami je božični čas, ki smo ga zaključili z nedeljo Jezusovega krsta. V naših cerkvah pa so se božične pesmi pele vse do svečnice. In ravno v tem času so po vsej Sloveniji potekali svetopisemski maratoni, katerim se je pridružila tudi naša župnija.
Odrasli so prebirali Sveto pismo eno uro pred nedeljsko sveto mašo, pripravili pa smo tudi mini maraton veroučencev in njihovih družin. Udeležilo se ga je kar 78 maratoncev, ki so »tekli« z odlomki Svetega pisma. Nekaj nas je bilo posameznikov, družin pa je bilo kar 22: ponekod sta sodelovala dva člana, nekaj pa je bilo tudi takšnih, kjer so sodelovale cele družine – starši in otroci, tudi babice. Skupaj nam je uspelo prebrati dobro polovico Svetega pisma s slikami.

Naj ob vsem tem omenim še družino veroučenke Sare (5. razred) , ki je poskrbela, da se nam je pridružilo kar šest bralcev. Poleg nje so brali še: ati Darko, mami Gordana, sestra Lara ter babici Irena in Zdenka.

Po končanem maratonu je gospod župnik po elektronski pošti poslal kratko obvestilo o izvedenem svetopisemskem maratonu. Kakšen je bil odgovor, si lahko preberete v spodnjih vrsticah.

 

Gospod Anton, prav lep pozdrav,

hvala vam za tale čudovit odziv. Gospod res dela. V ekipi nas zelo veseli, da je vaš mini maraton tako lepo uspel. Želimo in molimo za vse vaše farane, da bo svetopisemski maraton začetni ogenj za redno srečevanje s Svetim pismom. Hvala, ker ste jim to omogočili.

Želim vam blagoslovljen in lep dan,

Eva v imenu ekipe.

 

Cvetka Bračun

Oglejte si tudi