Logo MojaObčina.si

Kidričevo

DANES
3°C
-3°C
JUTRI
2°C
-4°C
Deli
685

»Pridi, Gospod Jezus«

Adventni čas je čas pričakovanja Jezusovega prihoda. Človeku postane kar toplo pri srcu, ko opazuje te naše mlade – s kakšno zavzetostjo so sodelovali pri pripravah na naš najlepši krščanski praznik.

Pri vsaki nedeljski sveti maši so veroučenci prižigali sveče na adventnem vencu in recitirali … JEZUS IN MARIJA, ČAKATA NA NAS,…

Po mašah so izrezovali in krasili okraske za smreko, pri verouku smo posejali pšenico in izdelali ovčke. Že na zunaj se je poznalo, da pričakujemo nekaj velikega, a Jezuščka smo želeli sprejeti v svoja srca, zato smo opravili tudi spoved.

Zoja Ivančič, veroučenka 2. razreda je o pripravah na božič zapisala:

Vsako adventno nedeljo smo po otroški maši izdelovali okraske za našo smreko. Izrezali smo razne oblike, naje smo dali lepilo in po njih posipali bleščice. Tako so nastali čudoviti okraski, ki smo jih na zadnjo nedeljo pred božičem obesili na smreko. Bilo je zelo lepo.

Čudovito je bilo videti, kako so otroci obešali svoje umetnine. Dodali so še pisane bonbone in smrečka je bila kmalu zelo obtežena.

Tako smo se skupaj lepo pripravili na praznovanje Jezusovega rojstva.

Na božični dan popoldan pa je bilo v cerkvi zopet zelo živahno.

Otroci so imeli popoldan svojo mašo, pri kateri so v jaslice prinesli šparovčke, kjer so ves adventni čas zbirali denar za revne otroke, pšenico, ki so jo posejali pri verouku in ovčke. Sledila je maša z blagoslovom otrok, kjer je gospod župnik nad vsakim otrokom posebej molil in ga izročil v božje varstvo.

Hvala gospodu župniku, da so družine in predvsem otroci začutili Njegov blagoslov. Zahvala tudi Danilu Jeza, ki je z veroučence spremljal na kitaro, ter našemu veroučencu 4. razreda, Jakobu Šuleku, ki nam je s svojo harmoniko zaigral Sveta noč in Veruj v Boga.

Jakob Šulek je veroučenec 4. razreda, ki nam občasno popestri otroške maše in zaigra na harmoniko, za kar se mu lepo zahvaljujemo.

katehistinja Cvetka

 

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!
Digitalni marketing v Slovenij