Logo MojaObčina.si
JUTRI
10°C
5°C
PET.
17°C
1°C
Oceni objavo

Oratorij Cirkovce

Po letu premora smo cirkovški animatorji spet izvedli oratorij, ki pa je bil krajši kot po navadi, saj je trajal le tri dni, od 5. do 7. julija 2021. Udeležilo se ga je manj otrok kot v prejšnjih letih, vendar je bilo število še vedno visoko, okrog sedemdeset. Za otroke je skrbelo trideset animatorjev, skupaj z gospodom župnikom. Glavna tema letošnjega oratorija je bil 15-letni Carlo Acutis.
Vse tri dni smo se animatorji v župnišču zbrali ob 7. uri zjutraj in pripravili vse potrebno za začetek dneva. Jutranje varstvo je bilo do 9. ure, ko se je oratorij tudi uradno začel. Začeli smo z jutranjo telovadbo, himno in dvigom zastave. Sledila je kratka molitev v cerkvi, predstavitev glavnega lika in na koncu še zgodbica, ki so jo uprizorili animatorji. Potem smo se razdelili po katehezah, kjer smo se igrali, peli, plesali in se naučili kaj novega o Carlu. Zadnji dan smo se pripravljali na sveto mašo. Po katehezah je bila na vrsti težko pričakovana malica, ki so je bili otroci zelo veseli. Sledile so različne delavnice, kjer so se otroci učili kuhati, plesati, peti in ustvarjati. Ob 12.30 smo se zbrali v velikem krogu in se peš odpravili v šolo na kosilo. Po kosilu je sledil prosti čas in priprave na velike igre. Drugi dan smo imeli v sklopu velikih iger vodne igre v kopalkah. Po končanih vodnih igrah je sledila tekma med animatorji in otroki z vodnimi balončki, ki smo jih animatorji pridno polnili skozi cel dan. Po velikih igrah je sledil še zadnji obrok – sadje, pecivo in slani prigrizki. S polnimi želodčki smo se še zadnjič zbrali v velikem krogu, zapeli himno in spustili zastavo. Na tak način se je vsak dan ob 16. uri zaključil oratorij. Izjema je bil zadnji dan, ko smo za starše pripravili zaključno sveto mašo, ki je trajala eno uro, po njej pa je sledila še pogostitev.

Čeprav je oratorij trajal le tri dni in je po besedah otrok minil prehitro, smo animatorji srečni in hvaležni, da smo ga letos glede na situacijo sploh lahko izvedli. Hvaležni smo vsem, ki so nam pomagali pri izvedbi oratorija, še posebej pridnim kuharicam v šoli, gospema Lojzki in Miciki, Tiskarni Ekart za podarjene majice, vsem staršem, ki so prispevali dobrote, gospodu župniku, ki nam je zaupal, in Bogu, da nas je varoval, da so vsi otroci ostali zdravi in brez poškodb.

Lucija Fingušt, Tjaša Gligorić

Oglejte si tudi