Logo MojaObčina.si

Kidričevo

JUTRI
18°C
13°C
PET.
19°C
6°C
1426

Oratorij Cirkovce

Po letu premora smo cirkovški animatorji letos spet izvedli oratorij. Letošnji oratorij je bil krajši kot po navadi, trajal je le 3 dni, od 5. 7. do 7. 7. Udeležilo se ga je manj otrok kot po navadi, vendar je bilo število otrok še vedno veliko, okrog 70. Za otroke je skrbelo 30 animatorjev skupaj z gospodom župnikom. Glavna tema letošnjega oratorija je bil 15-letni Carlo Acutis.

Vse 3 dni smo se animatorji v župnišču zbrali ob 7. uri in pripravili vse potrebno za začetek dneva. Jutranje varstvo je bilo do 9. ure, ob devetih pa se je oratorij tudi uradno začel. Začeli smo z jutranjo telovadbo, himno in dvigom zastave. Sledila je kratka molitev v cerkvi, kratka predstavitev glavnega lika in na koncu še zgodbica, ki so jo zaigrali animatorji.

Potem smo se razdelili po katehezah, kjer smo se igrali, peli, plesali in se naučili kaj novega o Carlu. Zadnji dan pa smo se pripravljali na sveto mašo. Po katehezah je sledila težko pričakovana malica, ki so je bili otroci zelo veseli. Sledile so različne delavnice, kjer so se otroci naučili kuhati, plesati, peti in ustvarjati. Ob 12.30 smo se zbrali v velikem krogu in se peš odpravili v šolo na kosilo. Po kosilu je sledil prosti čas in priprave na velike igre. Drugi dan smo imeli v sklopu velikih iger vodne igre, kjer so bili otroci v kopalkah. Po končanih vodnih igrah je sledila tekma med animatorji in otroci z vodnimi balončki, ki smo jih animatorji pridno polnili čez celi dan.

Po velikih igrah je sledil še zadnji obrok – sadje, pecivo in slani prigrizki. S polnimi želodčki smo se še zadnjič zbrali v velikem krogu, zapeli himno in spustili zastavo. S tem se je vsak dan ob 16.00 zaključil oratorij.

Izjema je bil zadnji dan, ko smo za starše pripravili zaključno sveto mašo, ki je trajala eno uro, po njej pa je sledila še pogostitev.

Čeprav je oratorij trajal le 3 dni in je minil po besedah otrok prehitro, smo animatorji srečni in hvaležni, da smo ga letos glede na situacijo sploh lahko izvedli. Hvaležni smo vsem, ki so nam pomagali pri izvedbi oratorija, posebej pridnih kuharicam v šoli, gospema Lojzki in Miciki, Tiskarni Ekart za podarjene majice, vsem staršem, ki so nam prispevali dobrote, gospodu župniku, ki nam je zaupal in Bogu, da nas je varoval, da so vsi otroci ostali zdravi in brez poškodb.

 

Lucija Fingušt, Tjaša Gligorić

Všečkaj objavo


Oceni objavo


Oglejte si tudi