Logo MojaObčina.si
DANES
9°C
5°C
JUTRI
10°C
5°C
Oceni objavo

»Glej, dekla sem Gospodova, zgodi se mi po tvoji besedi«

8. decembra 2019 smo v naši župniji obeležili praznik Brezmadežne kar z dvema akademijama. Prva je bila ob koncu jutranje maše. Besedila je pripravila gospa Marija Škafar, brali pa so mladi naše župnije in ena odrasla oseba. Pri družinski maši smo prisluhnili še eni akademiji, ki pa je bila pripravljena za otroke in njihove starše.

 

Veroučenci in ostali smo v pogovoru spoznavali, kdo je Marija, kaj pomeni Brezmadežna, da je Marija tudi naša mati, ki je v nebesih čisto blizu svojemu sinu in posreduje za nas, ko jo mi kaj prosimo. In če bomo slučajno kdaj zašli, nas bo Marija, naša nebeška mama, ki je polna ljubezni, objela in tako kot vsaka prava mama nas bo usmerila nazaj na pravo pot. Med pogovorom smo bili priča še uprizoritvi angelovega obiska Device Marije in njunemu pogovoru, ki se je končal z besedami: »Glej, dekla sem Gospodova, zgodi se mi po tvoji besedi!« Akademijo smo zaključili z recitacijo pesmi »Čuj, Marija, klic srca«.

 

Hvala mamicam, ki so pomagale pri izvedbi akademije in vsem veroučencem, ki so se res potrudili in lepo počastili Brezmadežno. Hvala tudi gospodu Janku Pišku za fotografiranje ob izvedbi akademije, pa tudi sicer nam je že velikokrat pomagal. 

Oglejte si tudi