Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
4°C
JUTRI
22°C
9°C
Oceni objavo

Že peto leto zapored na sejmu CMT Stuttgart, prihodnji teden pa v Ljubljani

Mreža postajališč za avtodome po Sloveniji (MPZA SLO) je tudi leto 2019 začela sejemsko – brošure s 165 lokacijami za postanek in raziskovanje Slovenije so delili na sejmih v Utrechtu, Celovcu, Stuttgartu in Leeuwardnu. Prihodnji teden bo aktivno sodelovala na sejmu Alpe Adria v Ljubljani.
Največji sejem za turizem in prosti čas je bil med 12. in 20. januarjem v Stuttgartu. Že 51. izvedbo sejma CMT Stuttgart je v desetih dneh obiskalo 260 tisoč ljudi, ki so iskali informacije za naslednji dopust ali pa novosti na področju kampinga in karavaninga. Mreža postajališč za avtodome po Sloveniji se je predstavljala v sklopu razstavnega prostora Slovenske turistične organizacije v hali 4, kataloge pa so ljubitelji tovrstnega turizma lahko našli tudi v hali 9, v sklopu Mein Platz. »V teh petih letih, odkar sodelujemo na sejmu v Stuttgartu, opažam, da so nemški popotniki z avtodomi radi segli po naših brošurah. Pohvalili so tudi našo zadnjo brošuro. Ugotavljamo, da vse več nemških avtodomarjev tudi na osnovi te brošure prihaja na popotovanje po Sloveniji in raziskovanje naših lepot,« pravi vodja projekta in župan Občine Mirna Dušan Skerbiš


Na sejmih v Utrechtu, Celovcu in Leeuwardnu pa se MPZA SLO predstavlja v družbi slovenskih kampov. »Veseli nas, da smo od leta 2014, ko smo predstavili idejo, navezali dobre stike in vzpostavili odlično sodelovanje tako s Slovensko turistično organizacijo kot tudi s kampi, s katerimi skupaj pišemo zgodbo o Sloveniji kot kamping in karavaning destinaciji, ki navdušuje z neokrnjeno naravo, izvrstno kulinariko in bogato dediščino,« dodaja koordinatorka projekta Petra Krnc Laznik, ki se je skupaj z Dušanom Skerbišem, Dragom Bulcem in Tjašo Gruenfeld na sejmu v Stuttgartu sestala tudi z novo vodjo predstavništva STO v Nemčiji, Rebeko Kumer Bizjak. 


V projektu trenutno sodeluje 87 občin partneric.
Zraven vodilne Mirne še Ajdovščina, Apače, Bled, Brežice, Cankova, Celje, Cerknica, Cerkvenjak, Divača, Dobrepolje, Dobrovnik, Dolenjske Toplice, Domžale, Dravograd, Gornja Radgona, Gornji Grad, Grosuplje, Hrpelje-Kozina, Ivančna Gorica, Izola, Jesenice, Kamnik, Kidričevo, Kočevje, Koper, Kostanjevica na Krki, Kozje, Kranj, Kranjska Gora, Krško, Ljubljana, Ljubno, Ljutomer, Loška dolina, Lovrenc na Pohorju, Lukovica, Maribor, Markovci, Metlika, Miklavž na Dravskem polju, Miren-Kostanjevica, Mokronog-Trebelno, Moravske Toplice, Murska Sobota, Nova Gorica, Novo mesto, Odranci, Ormož, Pivka, Polzela, Postojna, Ptuj, Radenci, Radlje ob Dravi, Ribnica na Pohorju, Ruše, Selnica ob Dravi, Semič, Sevnica, Sežana, Slovenj Gradec, Slovenske Konjice, Straža, Sv. Trojica v Slovenskih Goricah, Šentilj, Šentjernej, Šentjur, Šentrupert, Škocjan, Škofja Loka, Šmarje pri Jelšah, Šmarješke Toplice, Trebnje, Tržič, Turnišče, Velenje, Velike Lašče, Vitanje, Vransko, Vrhnika, Zagorje ob Savi, Zreče, Žalec, Železniki, Žiri in Žužemberk.


Prvi cilj je enotna promocija, hkrati pa tudi spodbujanje urejanja prostorov za postanek z avtodomom, ki bodo predstavljali izhodišče za raziskovanje Slovenije. 


Občina Kidričevo leži med gozdovi na jugovzhodnem delu Dravskega polja, med Ptujem in Slovensko Bistrico. Novozgrajeno sodobno naselje je v zadnjih letih postavilo na plan številne neodkrite turistične bisere, kjer poleg športnih aktivnosti ponuja raznoliko domačo kulinariko, ki jo lahko poskusite na številnih kmetijah, pod imenom »Jem drugače, jem domače«. Bogata kulturna krajina ponuja oglede cerkev, muzejske zbirke, zgodovinske poti in dvorca Sternthal. S temi stavki je naša občina predstavljena na spletni povezavi http://www.camperstop.si/properties/kidricevo/, s čimer je tudi del mreže postajališč za avtodome po Sloveniji.


Trenutno so
parkirišča za avtodome z delno oskrbo oz. z oskrbo po dogovoru na voljo na Kmetiji Žitnik v Starošincah, pri okrepčevalnici Atila in restavraciji Pan na Kidričevem ter v Športno rekreacijskem centru Zeleno jezero – Green Lake v Kungoti pri Ptuju.


Oglejte si tudi