Logo MojaObčina.si

Kidričevo

DANES
18°C
11°C
JUTRI
20°C
5°C
3830

Šola zdravja Kungota

Čas hitro teče in ne moremo verjeti, da so minila že štiri leta, odkar se vsako jutro zberemo na naši gmajni in opravimo vaje 1000 gibov ter se družimo. Letos nam je ponagajal koronavirus in zato je tudi naša Šola zdravja zaprla svoja vrata. Sedaj telovadimo na daljavo, saj so vaje posnete na SIP TV. V poletnih mesecih smo telovadile skupaj, od konca oktobra pa spet telovadimo od doma, vendar pogrešamo druženje.

V septembru smo praznovale obletnico in letos smo se odločile, da jo proslavimo nekoliko drugače. Odločile smo se, da se bomo podale na enodnevni izlet in bomo koristile brezplačen prevoz z vlakom. Ker je bil na pohodu že drugi val koronavirusa, smo se na pot podale v manjšem številu. Pot nas je vodila v Ljubljano. Z železniške postaje smo pešačile do nabrežja Ljubljanice, kjer smo uživale ob dopoldanski kavici. Potem smo se z žičnico povzpele na grad, od koder se nam je odprl čudovit razgled na bližnjo in daljno okolico ter na vse okoliške hribe. Sprehodile smo se po delu stare Ljubljane, čez Tromostovje, do Prešernovega spomenika in se tam odpočile. Pot nas je peljala naprej, do Cankarjevega doma in parlamenta. Ker smo bile že nekoliko utrujene in tudi lačne, smo si privoščile kosilo. Po kosilu smo se odpravile proti železniški postaji in si vmes ogledale džamijo, ki je zares veličastna, saj je bila nagrajena kot arhitekturni dosežek. Kar utrujene smo prispele do železniške postaje, kjer smo počakale na vlak. Domov smo se vrnile utrujene, vendar polne novih vtisov, dobre volje in z dogovorom, da si tak izlet privoščimo še kdaj. 

 

Upamo, da bomo z upoštevanjem navodil NIJZ čim prej premagali koronavirus ter se tako lahko spet družili in telovadili skupaj. Vsi, ki bi se radi družili in vsako jutro telovadili, pa ste vabljeni, da se nam pridružite. 

 

Olga Serdinšek

Všečkaj objavo


Oceni objavo


Oglejte si tudi