Logo MojaObčina.si

Kidričevo

DANES
15°C
-3°C
JUTRI
16°C
-1°C
Deli
2311

Planinsko društvo občine Kidričevo – planinski izlet na Zasavsko Sveto goro

V soboto, 21. 5. 2016, smo se z učenci planinskih krožkov OŠ Cirkovce, OŠ Kidričevo in podružnične šole Lovrenc udeležili planinskega pohoda na Zasavsko Sveto goro. Naša pot se je začela v vasi Vače, kjer smo pregledali opremo, se okrepčali in začeli pot proti cilju. Na poti do cilja smo si ogledali še staro sušilnico lanu in vaško situlo.

Po približno dveh urah hoje smo dosegli naš cilj – cerkev na Zasavski Sveti gori. Ogledali smo si okolico cerkve, ki je zelo zanimiva. Nato smo pot nadaljevali do planinskega doma, kjer smo se malo odpočili, okrepčali, uredili planinske dnevnike in se zadovoljni začeli vračati proti našemu izhodišču, vasi Vače, kjer smo si nato ogledali še ostanek fosilne morske obale na Vačah, ki je najlepši v Sloveniji in med najlepšimi na svetu.

Po kratkem ogledu smo se odpravili na avtobus. Nato smo se odpeljali še do vasi Slivna, kjer je GEOSS (geografsko središče Slovenije). Na hitro smo si ogledali staro cerkveno uro in obiskali spomenik. Nato smo se zadovoljni odpeljali proti domu.


Ivan Kojc

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!