Logo MojaObčina.si
JUTRI
9°C
4°C
ČET.
10°C
4°C
Oceni objavo

»1000 gibov« vsako jutro

V maju praznujemo 1. rojstni dan jutranje telovadbe v Kidričevem, ki se izvaja v našem Parku mladosti.

Telovadba »1000 gibov« poteka pod okriljem društva Šola zdravja, ki ima skupine po vsej Sloveniji – projekt poteka že od leta 2006. To vrsto jutranjega gibanja je začel dr. medicine Nikolay Grishin, ki od leta 2002 živi in dela v Ljubljani in je tudi idejni vodja Šole zdravja (več o tem na spletu).

Skupino v Kidričevem je spodbudila in organizirala upokojena medicinska sestra ga. Dora Mihelič, za kar se ji posebej zahvaljujemo, kot tudi organizatorkam ptujske skupine, ki so nas uvedle in naučile 1000 gibov – to je telovadba, ki se izvaja stoje, traja 30 minut in izboljšuje človekovo telesno in psihično stanje. Primerna je za vse generacije, za vsakogar, ki ima zjutraj malo časa in dovolj volje, da si dobro razgiba vse dele telesa. V Kidričevem telovadimo vsak dan ob 8. uri (razen ob nedeljah in praznikih), v vseh letnih časih in ob vsakem vremenu – ne glede na jutranjo temperaturo. V pol ure razgibamo prav vse sklepe – od dlani do podplatov, se naužijemo svežega zraka, na koncu pa se z vso hvaležnostjo obrnemo še k soncu in njegovo energijo ponesemo v svoje srce. Ob sredah vadbo zaključimo z druženjem ob kavici v restavraciji Pan.

Prepoznavni znak Šole zdravja je oranžna barva. Tudi našo skupino boste prepoznali po tem. Ob tej priložnosti se še enkrat zahvaljujemo Občini Kidričevo, ki nam je sponzorirala oranžne majice in jopice iz termoflisa.

Sami lahko največ naredimo za svoje zdravje, zato vabimo vse, ki to lahko, da se pridružijo vadbeni skupini, saj je preprečevanje bolezni temelj Šole zdravja.

Storimo nekaj zase, naredimo korak naprej z vadbo 1000 GIBOV.

Ivanka Gorše

Oglejte si tudi