Logo MojaObčina.si

Kidričevo

DANES
30°C
14°C
JUTRI
31°C
15°C
5740

Vrtec Cirkovce – Unesco tek

V torek, 11. maja 2021, smo se skupini Mavrice in Kometi pridružili 7. Unesco ASP-teku mladih, ki je letos potekal na daljavo.

Tekli smo v okolici naše šole in vrtca in ne na Ptuju, kakor je bilo organizirano v prejšnjih letih. Otroci iz skupine Kometi so v ta namen izdelali plakat Unesco teka našega vrtca: SONCE – TEK – SVOBODA.


Najprej se je na 300 metrov dolgo progo podala skupina otrok Mavrice in nato še otroci iz skupine Kometi. Zaradi upoštevanja priporočil NIJZ je tekla vsaka skupina posebej v svojem »mehurčku«. Vsi otroci so skupaj z vzgojiteljicami z navdušenjem in pravo mero tekmovalnosti uspešno prispeli na cilj.


V naši ustanovi spodbujamo vsakodnevne športne aktivnosti otrok na vseh področjih in se strinjamo s spodnjim zapisom: »Šport je prepoznan instrument za promocijo miru, ne glede na  geografske meje in socialne razrede. Ima pomembno vlogo kot spodbujevalec socialne integracije in ekonomskega razvoja v različnih geografskih, kulturnih in političnih kontekstih« (UNESCO, Sport for Peace and Development).


Vzgojiteljica Vesna Simonič

Všečkaj objavo


Oceni objavo


Oglejte si tudi