Logo MojaObčina.si

Kidričevo

JUTRI
18°C
2°C
ČE.
18°C
3°C
4300

Tradicionalni slovenski zajtrk v Vrtcu Cirkovce

Tudi letos smo na tretji petek v novembru, 20. 11. 2020, obeležili dan slovenske hrane in se priključili spremljajočemu projektu Tradicionalni slovenski zajtrk, ki je bil letos že deseti po vrsti.

Tradicionalni slovenski zajtrk se v vrtcu izvaja z namenom, da otrokom predstavljamo pomen kmetijstva in čebelarstva ter jih spodbujamo k pravilni in zdravi prehrani. Posebno pozornost pa namenjamo pomenu gibanja in ohranjanja čistega okolja. Na ta dan otroci zajtrkujejo hrano iz lokalnega okolja: med, mleko, kruh, maslo in jabolka.

 

Že med zajtrkom nas je v igralnicah obiskala čebelica Debelica, ki nam je pomagala pri pripravi zajtrka ter otroke opozorila na pomen zajtrka za naše zdravje in naš razvoj. Nato se je z otroki pogovorila o medu in jim povedala, kje ga čebelica dobi, kam ga shranjuje in kdo ji pri tem pomaga. Ogledali smo si tudi kratki film Pepe na obisku: Sanja in čebela ter zaplesali ob glasbi Čukov. 

 

Čebelica Debelica je nato odletela nazaj v čebelnjak k svojim prijateljicam čebelam, kjer se bodo skupaj pripravile na zimski počitek.

 

Vzgojiteljici Vesna in Jasna

Všečkaj objavo


Oceni objavo


Oglejte si tudi