Logo MojaObčina.si

Kidričevo

JUTRI
9°C
-1°C
PET.
3°C
2°C
3567

Tradicionalni slovenski zajtrk v vrtcu Cirkovce

Vseslovenskemu projektu Tradicionalni slovenski zajtrk, ki ga je Vlada RS razglasila za vsak tretji petek v novembru, se že vsa leta pridružujemo tudi na OŠ in v vrtcu Cirkovce. Z namenom ozaveščanja otrok o uživanju lokalno pridelane hrane, ki je najbolj varna in zdrava, v projekt vsako leto vključujemo lokalne pridelovalce.

Za zelo dober domači kruh so poskrbeli Metličarjevi, za med Čebelarstvo Medved, mleko in jabolka pa smo pridobili prav tako od domačih slovenskih pridelovalcev.

V petek, 17. 11. 2017, smo v vrtcu pričeli z zdravim domačim zajtrkom. Otroci so s pomočjo vzgojiteljic pripravili lepo pogrnjene in okrašene mize. V starejših oddelkih smo se trudili, da so si otroci sami mazali kruh z maslom in medom, nalivali mleko in pazili, da so ob koncu zajtrka bile mize čiste. V najmlajših oddelkih pa smo otroke spodbujali k samostojnosti uživanja hrane po individualnih zmožnostih. Še bolj smo uživali, ko nas je obiskala in z nami pozajtrkovala gospa ravnateljica Ivanka Korez.

V dopoldanskem času smo si vsi v skupnem prostoru ogledali otroško oddajo: »Ribič Pepe, Krajnska sivka.«

Vzgojiteljica Vesna Simonič je v preobleki čebelice otroke animirala o življenju čebel in pridelovanju medu, ter nas popeljala v čebelji ples Čukove pesmice.

Dopoldansko druženje vseh oddelkov vrtca Cirkovce smo zaključili ob rajanju in poslušanju legendarne Slakove pesmi: » Čebelar«.

 

zapisala vzgojiteljica Bernarda Pernat

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!
Digitalni marketing v Slovenij