Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
3°C
JUTRI
18°C
5°C
Oceni objavo

Teden umetnosti v Vrtcu Kidričevo

V Vrtcu Kidričevo smo že tretje leto zapored sodelovali pri izvajanju Tedna umetnosti, ki poteka v okviru Unescovega svetovnega tedna umetnosti (Arts Education Week). Teden umetnosti je potekal med 22. in 29. majem 2023. Letos smo vsem otrokom in delavcem našega vrtca pripravili z ljudskim petjem in plesom obarvan osrednji dogodek, ki je potekal 22. maja 2023.
Medse smo povabili Vesele Polanke, prijazne in nasmejane gospe, ki s svojimi ljudskimi glasbili in ubranim petjem ljudskih pesmi širijo dobro voljo in ljudsko izročilo. S svojim obiskom so nas razveselili še folkloristi veterani, ki so ob spremljavi Veselih Polank zaplesali slovenske ljudske plese. Pevke in folkloristi so veselo razpoloženje prinesli med nas, s svojim nastopom pa so se jim pridružili tudi otroci iz skupine Delfini. Ob glasbeni spremljavi Veselih Polank so oblečeni v narodno nošo zaplesali ljudske plese: zibenšrit, špic polko, skupaj s folkloristi veterani pa še rašplo in Ob bistrem potočku je mlin.

Veselo in nadvse zabavno ter poučno srečanje smo zaključili s prepevanjem slovenskih ljudskih pesmi in z ubranim petjem Slakovega Čebelarja. Tako smo obeležili tudi svetovni dan čebel, ki je bil 20. maja 2023.

 

Vzgojiteljica Polonca Kopušar Mrzel

Oglejte si tudi