Logo MojaObčina.si
DANES
22°C
11°C
JUTRI
21°C
11°C
Oceni objavo

Sprehod za spomin

Med sproščenim sprehodom skozi naše naselje smo kot po navadi z velikim veseljem pozdravili stanovalce Doma upokojencev Kidričevo. Kar tako mimogrede smo jim zapeli in jim naklonili nekaj lepih besed. Našega nenapovedanega obiska so bili tako veseli, da so nas povabili na njihov dogodek, ki so ga obeležili s sprehodom.
Tako smo se vzgojiteljici in otroci Vrtca Kidričevo iz skupine Sove 21. 9. 2023 odpravili proti Domu upokojencev Kidričevo, kjer so nas pričakali varovanci doma s svojimi sorodniki in prijazne delavke iz doma. Skupaj smo obeležili mednarodni dan Alzheimerjeve bolezni. Ko smo prišli, so nam razdelili modre balone, ki smo jih privezali otrokom okrog zapestja. Veselo so plapolali v rahlem vetriču in krasili naš sprevod. Odpravili smo se na sprehod skozi naselje. Vmes smo si izmenjali veliko besed. Otroke je zanimalo vse o stanovalcih, o njihovih vozičkih in o njihovem življenju. Z veseljem so pripovedovali o svojih vnukih in spominih, ki ogrejejo srce. Ob tem so nastajale nove zgodbe, ki so tako otrokom kot stanovalcem polepšale dopoldan. Po sprehodu so nas povabili na sladoled. Ko smo se okrepčali, smo se odločili, da jim za slovo še nekaj lepega zapojemo. Zapeli smo pesem o prijateljstvu in deklamirali pesmico o dnevih, ob kateri smo tudi zaplesali. Prislužili smo si bučen aplavz in veliko pohval.

Žal je dopoldan zelo hitro minil in kar naenkrat je napočil čas, ko smo se morali vrniti v vrtec. Z obljubo, da se kmalu spet vidimo, smo se jim zahvalili za vse in se poslovili.


Vzgojiteljica Janja Horvat

Oglejte si tudi