Logo MojaObčina.si
DANES
13°C
4°C
JUTRI
13°C
2°C
Oceni objavo

Športno popoldne v Vrtcu Cirkovce

Ker nas je toplo spomladansko sonce hitro zvabilo na prosto, smo v Vrtcu Cirkovce v ponedeljek, 28. 3. 2022, ob 16.30 na igrišču osnovne šole in vrtca priredili športno popoldne za otroke iz vrtca in njihove starše.
V Vrtcu Cirkovce smo med drugim vključeni tudi v projekta Mali sonček in Zdrav vrtec, zato smo se tudi letos odločili prirediti dogodek v okviru teh dveh projektov in tako je nastalo športno popoldne z gibalnimi igrami po postajah. Vzgojiteljice smo pripravile pet postaj, na katerih so otroci skupaj s svojimi domačimi premagovali zastavljeno pot s skakanjem z napihljivimi skakalnimi žogami, premagovali so ovire s hoduljami, se urili v skakanju v obroče in ciljanju tarče, igrali hokej po asfaltu skozi različne ovire in luknje ter se z zavezanimi očmi pomerili v tipni poti ob vrvici. Po vsaki uspešno opravljeni nalogi so prejeli žig in po petih dobljenih žigih je bil njihov izziv opravljen. Ob zaključku srečanja so se otroci skupaj s starši osvežili s sladkim sokom in s sočnim sadjem. Prijetno smo pokramljali, otroci pa so se še nekoliko poigrali.

Spomladansko sonce nas je prijetno ogrelo, zato so prenekatera otroška lička ob gibanju pordela, v otroških očeh pa so tudi ob slovesu ostale iskrice veselja.  

Vzgojiteljica Katja Vodošek   

 

Oglejte si tudi