Logo MojaObčina.si
DANES
9°C
5°C
JUTRI
11°C
5°C
Oceni objavo

Rad te imam, mami, ker si moja mami …

Prišel je čas, ki smo ga vsi tako nestrpno čakali. Čas, ko se lahko ponovno družimo, priredimo kakšen nastop in povabimo starše, da ob njem uživajo. Cel marec smo v skupini Sove iz Vrtca Kidričevo posvetili družini in skrivnostno pripravljali presenečenje za naše starše. V sklopu priprav na materinski dan smo z otroki pripravili darila za mamice. Otroci so skrbno čuvali dogovorjeno skrivnost, da je bilo presenečenje še toliko večje.
V torek, 22. marca 2022, smo starše skupaj z bratci in sestricami povabili na prireditev ob materinskem dnevu. Otroci so prišli na nastop veseli in polni vznemirjenja, saj so vedeli, da se bodo oblekli v folklorna oblačila. Z oblačili, pa tudi z izbrano glasbo, petjem in plesom, smo vzgojiteljice želele otrokom približati naše ljudsko izročilo. Otroci so nastopali bosi, kar je dalo nastopu poseben čar. Ob zvokih pesmi Ob bistrem potočku je mlin so se v parih ponosno zavrteli in pokazali staršem plesne korake, ki so se jih naučili v vrtcu. Veliko zabave in smeha pa je bilo moč čutiti ob plesu štajerskega ljudskega plesa Rašpla. Starši so pozorno prisluhnili tudi deklamacijam. Prisrčnemu priklonu in velikemu aplavzu je sledila še majhna pogostitev otrok kot nagrada za ves trud in uspešno izpeljan nastop. Pa tudi na mamice nismo pozabili, saj smo jim za njihov praznik podarili darila in voščilnice, ki smo jih izdelali samo zanje.

Prav lepo se je vrniti v stare tirnice in zelo smo veseli, da smo letos lahko organizirali presenečenje za starše ter vsem pokazali, kako lepo se imamo v vrtcu in koliko že znamo. Še bolj veseli pa smo, da smo lahko z našim nastopom mamicam polepšali njihov praznik. Želimo si, da bi ta prireditev vsem ostala v srcu kot košček lepih spominov na predšolsko obdobje.

Nina Černenšek

Oglejte si tudi