Logo MojaObčina.si
DANES
9°C
4°C
JUTRI
15°C
0°C
Oceni objavo

Prireditev vrtca v Cirkovcah

ZAKLJUČNA PRIREDITEV V VRTCU CIRKOVCE

Ker se šolsko let počasi zaključuje, smo v petek, 24. 05. 2019, v šolski  telovadnici  organizirali še zadnjo izmed mnogih oblik sodelovanja z starši in to je bila zaključna prireditev. Tokrat je bila rdeča nit prireditve » Po Sloveniji ».

Kot že nekaj let doslej, smo to kulturno - plesno doživetje  pripravile strokovne delavke vrtca skupaj z našimi malčki.

V uvodnem delu so otroci iz najstarejše skupine Tulipani zapeli himno.

Nato sta starše, zaposlene in vse prisotne z nagovorom pozdravila ravnateljica, gospa Ivanka Korez ter podžupan, gospod Bogdan Potočnik.

Kot prvi so se predstavili otroci iz najmlajše skupine Marjetice, ki so ob pesmi Po Koroškem, po Krajnskem doživeto prikazali nekaj prvih plesnih korakov ob snopkih slame. Za njimi so  otroci iz skupine Spominčice predstavili Belo krajino. Zavrteli so se ob pesmi Lepa Anka kolo vodi in naredili krog okoli zelenega Jurija ter tudi z njim zarajali. Nato smo se preselili v Prekmurje, kjer so otroci iz skupine Vijolice zaplesali ob pesmi Marko skače. Naslednji so že čakali otroci iz skupine Tulipani, ki so zaplesali ob pesmi Jaz pa pojdem na Gorenjsko in » Zibenšrit ».

Kot zadnja je bila Štajerska. Otroci iz skupine Sončnice so nam  prikazali splet folklornih plesov Oj lepo je res na deželi, kjer so nam zaplesali venček štajerskih plesov: Špic polka,  Šotiš in Poskakača. Zaključili so s Čindaro, s katero so ponovno privabili in vključili otroke vseh  skupin na sceno. Tako skupaj zbrani smo na koncu ob, spremljavi harmonike in vokalu Sanje Goljevšček, skupaj zapeli pesem Slovenija, od kod lepote tvoje. Celotno prireditev nas je glasbeno spremljal  gospod Ivan Kojc.

 

Andreja Perger

Oglejte si tudi