Logo MojaObčina.si
DANES
13°C
1°C
JUTRI
13°C
4°C
Oceni objavo

Popestritev dejavnosti ob Tednu otroka v vrtcu v Cirkovcah

Prvi teden oktobra je za otroke še posebej pomemben, saj takrat obeležujemo Teden otroka. Gre za projekt, ki ga že od leta 1954 izvaja Zveza prijateljev mladine Slovenije. V tem tednu se po vsej Sloveniji pripravljajo najrazličnejše aktivnosti ter pester program za otroke. Tudi v vrtcu v Cirkovcah smo preživeli ta teden na pester in zabaven način, saj smo ustvarjali in se igrali.
V ponedeljek smo vzgojiteljice po oddelkih otrokom pripravile najrazličnejše naravne materiale, s katerimi so ustvarjali in jih lepili na podlage. Nastajale so takšne in drugačne umetnine.

 

V torek je bil dan za gledališče. Strokovne delavke vrtca smo otrokom pripravile igro »Debela repa«. Repo velikanko, ki je »zrastla« v večnamenskem prostoru, so komaj izpulili dedek, babica, vnučka, kuža, muca in miška, pa vendar jim je s skupnimi močmi le uspelo.

 

V četrtek smo si z otroki iz skupin Mavrice in Kometi v telovadnici ogledali igro »Škratek Prijateljček reši težave« v izvedbi zavoda Enostavno prijatelji. V predstavi so otroci doživeli različna čustva in se naučili lepega vedenja in prijateljstva. Otroci iz skupin Sončki, Zvezdice in Lunice pa so se igrali z nestrukturiranim materialom. 

 

Vsi tekaško pripravljeni in z veliko tekmovalnega duha smo se v petek podali na jesenski kros. Otroci – tekači so bili zmagovalci in pritekli so si medaljo.

 

Tako je minil teden, poln dogodivščin in novih spoznanj.

 

Vzgojiteljica Vesna Simonič

Oglejte si tudi