Logo MojaObčina.si

Kidričevo

DANES
-1°C
-2°C
JUTRI
-1°C
0°C
1926

Popestritev dejavnosti ob tednu otroka v vrtcu v Cirkovcah

Prvi teden oktobra je za otroke še posebej pomemben, saj takrat obeležujemo TEDEN OTROKA. Gre za projekt, ki ga že od leta 1954 izvaja Zveza prijateljev mladine Slovenije. V tem tednu se širom Slovenije pripravljajo najrazličnejše aktivnosti ter pester program za otroke. Tudi v vrtcu Cirkovce smo preživeli ta teden na pester in zabaven način, ustvarjali in se igrali.

V ponedeljek smo vzgojiteljice po oddelkih otrokom pripravile najrazličnejše naravne materiale, s katerimi so otroci ustvarjali in jih lepili na  podlage. Nastajale so takšne in drugačne umetnije.

V torek je bil dan za gledališče. Strokovne delavke vrtca smo otrokom pripravile igro Debela repa. Repo velikanko, ki je »zrastla« v večnamenskem prostoru, so komaj izpulili dedek, babica, vnučka, kuža, muca in miška, vendar pa jim je s skupnimi močmi le uspelo.

V četrtek smo si otroci iz skupin Mavrice in Kometi v telovadnici ogledali igro »Škratek Prijateljček reši težave« v izvedbi zavoda Enostavno prijatelji. V predstavi so otroci doživeli različna čustva in se naučili lepega vedenja in prijateljstva. Otroci iz skupin Sončki, Zvezdice in Lunice pa so se igrali z nestrukturiranim  materialom. 

Vsi tekaško pripravljeni in z veliko tekmovalnega duha, smo se v petek podali na jesenski kros. Otroci, tekači, so bili zmagovalci in pritekli so si medaljo.

Tako je minil teden poln dogodivščin in novih spoznanj.

 

Vesna Simonič, vzg.

Všečkaj objavo


Oceni objavo


Oglejte si tudi